Skip to content
Forestsoap

Aangereden als voetganger? Kijk wat jouw rechten zijn!

Ben je aangereden als voetganger? Dat is een heel vervelende situatie die je hebt meegemaakt, maar ook het traject waar je daarna in terecht bent gekomen. Wanneer je bent aangereden als voetganger dan heb je vaak te maken met een behoorlijke letselschade. Je bent als een voetganger namelijk een stuk kwetsbaarder dan in een auto en dat zie je vaak terug in de schade die je hebt opgelopen naar aanleiding van het ongeluk. Denk bij schade aan het letsel aan botbreuken, kneuzingen en een hersenschudding. Dit zijn nog redelijke gevolgen die te overzien zijn, maar er gebeurt helaas vaak ook dat er ernstigere gevolgen aan ten grondslag liggen.

 

Een gedeeltelijke schuld of helemaal geen schuld

Je kunt worden aangereden als voetganger en dan gedeeltelijk schuld hebben, maar in de meeste gevallen is de bestuurder die je heeft aangeraden aansprakelijk voor de schade die je hebt opgelopen. Er zijn in dit geval twee situaties mogelijk. Wanneer je zelf geen verkeersovertreding hebt begaan dan moet de aansprakelijke bestuurder alle schade vergoeden, dit betekent dus een schadevergoeding van 100%. Ook wanneer je een kind hebt van jonger dan 14 en die is aangereden als voetganger, dan is de schadevergoeding voor 100%. Dit  geldt niet wanneer het overduidelijk is dat een kind roekeloos was.

 

Geen vergoeding van de verzekering

Wanneer je aangereden bent als voetganger toen je aan het oversteken was kan het soms zijn dat je zelf ook schuld hebt aan het ongeval. Dan heb je geen recht op de volle 100%, maar heb je wel recht op de helft en zal de bestuurder je dit moeten betalen. Wanneer de verzekering de schade niet helemaal dekt dan kan je bij deze advocaat terecht die op juridisch gebied jou kan gaan bijstaan. Laat je helpen en ontvang de schadevergoeding waar jij recht op hebt.

 

 Avatar
Sidebar