Forest Soap
Image default
Huishoudelijk

De toepassingsmogelijkheden van de kokendwaterkraan

Steeds vaker kom je hem tegen, de kokendwaterkraan! Deze kranen zijn niet alleen razend populair maar ook stijlvol en enorm handig. Niet iedereen is nog overtuigt van de kokendwaterkraan, toch kan deze je een hoop energie maar ook vooral tijd besparen. Hierom in dit artikel de toepassingsmogelijkheden van de kokendwaterkraan.

Kokend water, waar gebruik je dat nou voor?
De meeste mensen denken bij een kokendwaterkraan gelijk aan het drinken van thee, maar dit is lang niet het enige waarvoor deze kraan zo enorm handig is. Om te beginnen kun je de kokendwaterkraan natuurlijk ook gebruiken om te koken, bijvoorbeeld bij het koken van pasta of rijst. Hierdoor hoef je niet te wachten tot het water kookt en bespaar je ook nog een energie.

Daarnaast kun je de kranen ook gebruiken voor het steriliseren van speentjes, het blancheren van groenten en nog veel meer!

Kranen die nog meer kunnen dan alleen kokend water?
Jazeker, er zijn tegenwoordig ook kranen die meer kunnen dan alleen het leveren van kokend water. De kokendwaterkraan is meestal een 3-in-1 kraan, welke dan koud, warm en kokend water levert. Maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een 4-in-1 kraan, er zou dan optioneel ook nog gekoeld of zelfs bruisend water uit de kraan kunnen komen.

Het gekoelde water is in de zomer ideaal te gebruiken voor limonade of een lekker koud glas water. Het bruisende water idem dito, echter heb je hiervoor wel CO2 patronen nodig om de buis te creëren.

Is de keuze nu dan toch te lastig voor je? Dan kan je zelfs nog kijken voor een 5-in-1 kraan zodat je alle mogelijkheden tot je beschikking hebt. Maar het meeste gemak heb je nog altijd van de 3-in-1 kokendwaterkraan.