Forest Soap
Image default
Alarmsysteem

Deur schadevrij laten openen door een slotenmaker

Deur schadevrij laten openen door een slotenmaker

 

Image Source: FreeImages

Als u in een stad woont en toegang hebt tot meer dan één gebouw, is het waarschijnlijk dat u af en toe in uw huis moet komen. En als u een appartement of bungalow bezit, is het voor u misschien niet zo moeilijk om op andere plaatsen binnen te komen. Als u echter van plan bent om bij een andere persoon of een groep mensen binnen te komen en de zaken zullen vanaf dat moment niet meer zo soepel verlopen, dan is het tijd om de slotenmaker in te schakelen. Er zijn verschillende soorten sloten die een deur kunnen beschermen. Maar sommige sloten zijn gemakkelijker te openen dan andere – zelfs met de hulp van een professional. U kunt er niet altijd op vertrouwen dat iedereen die uw huis bezoekt eerlijk en gezagsgetrouw is – iemand kan proberen in te breken, gewoon omdat hij een kans ziet. Hetzelfde geldt voor huurders die willen verhuizen zonder hun verhuurder een vergoeding te betalen, misschien met de bedoeling om na hun vertrek ergens anders te kraken? Deuren op slot doen is één methode om indringers buiten te houden, maar er zijn nog vele andere.

 

Wat is een slotenmaker?

Een slotenmaker is iemand die is opgeleid om deuren te openen die met een sleutel zijn afgesloten. Dit is anders dan een beveiligingsexpert, die misschien een alarmsysteem kan installeren en onderhouden. Een slotenmaker kan ook iemand zijn die een speciale set vaardigheden heeft waarmee hij aan sloten kan werken en zelfs nieuwe sloten kan maken.

 

Soorten slotenmakers

– Slotenmakers – zijn opgeleid om sloten te vervangen of te repareren. Ze kunnen u ook adviseren over de beste manier om uw eigendom veilig te houden. – Commerciële slotenmakers – zijn opgeleid om sloten te vervangen of te repareren die voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Voorbeelden zijn hotel- en restaurantdeuren, industriële deuren en zelfs veiligheidsdeuren van luchthavens. – Autoslotenmakers – zijn opgeleid om autosloten te vervangen of te repareren en omgaan met ontstekingssystemen, als uw voertuig daar gebruik van maakt. – Kluizen – zijn opgeleid om kluizen te openen, dat zijn zware, veilige containers ontworpen om waardevolle voorwerpen te beschermen. – Toegangscontrole – is het systeem dat mensen met een sleutel bepaalde toegang tot een gebouw verleent. – Installatie van alarmsystemen – is een dienst die door bepaalde slotenmakers wordt aangeboden en vergelijkbaar is met de rol van de monteur van een beveiligingssysteem in een typische woning.

 

Hoe een slotenmaker deuren opent

Het openen van een deur met een slot is een vaardigheid die geleerd kan worden. Een slotenmaker kan verschillende technieken gebruiken om een slot te verslaan. Hij kan proberen een lock-picking apparaat te gebruiken om binnen te komen, of gewoon een ijzer gebruiken om het slot los te krijgen. Een slotenmaker kan veel verschillende methoden proberen om een deur open te wrikken, afhankelijk van het type slot. Hij kan bijvoorbeeld een pikhouweel gebruiken om in het slot te komen, wat een plat, driehoekig stuk metaal is dat wordt gebruikt om de sleutel in het slot te draaien. Een andere veel gebruikte methode is het stoten op de deur. De slotenmaker klopt op de deur, zet zijn schouder tegen de deur en probeert deze open te duwen, waardoor het slot opengaat.

 

Keyless door intercom

Intercoms zijn ook een goede manier om een deur van buitenaf te openen. Veel huizen hebben een toetsenbord of digitaal slot op de deur. Deze sloten kunnen zo gecodeerd zijn dat ze van binnenuit alleen kunnen worden geopend door een code die wordt opgeschreven of uitgesproken. Een andere methode om een deur van buitenaf te openen is het gebruik van een intercomsysteem. Dit is een apparaat dat twee kamers met elkaar verbindt door middel van een microfoon en luidspreker, zodat de ene persoon met iemand in de andere kamer kan spreken. Intercoms zijn een populaire manier om een deur van binnenuit te openen, en met sommige modellen kan de deur van binnenuit worden vergrendeld, waardoor ze ook een nuttige veiligheidsmaatregel zijn.

 

Elektronische sluitsystemen

Elektronische sluitsystemen zijn gebruikelijk in commerciële gebouwen en appartementencomplexen. Deze systemen zijn ontworpen om deuren te beveiligen met een kaart of RFID (radio frequency identification) sensor in de deurklink. Deze systemen zijn veiliger dan traditionele sleutels omdat een persoon dicht genoeg bij de deur moet zijn om de kaart in het slot te kunnen gebruiken. Dit kan ongewenste bezoekers op afstand houden terwijl bevoegde gebruikers gemakkelijk het gebouw kunnen betreden.

 

Reparaties na het openen van een slot

Als een slotenmaker erin geslaagd is een slot te openen, is het belangrijk dat hij het weer op dezelfde manier sluit. Anders kan het slot beschadigd raken, en kan het veel tijd of geld kosten om het te repareren. Het slot op dezelfde manier sluiten kan op een aantal manieren. Probeer eerst het slot in een andere stand te zetten. Een slot kan uit zijn oorspronkelijke positie worden gestoten of gedraaid, waardoor het verkeerd sluit. Een andere manier om het slot te sluiten is het halverwege te openen en dan weer te sluiten. Het is belangrijk om het slot op dezelfde manier te sluiten als waarop het werd geopend.

 

Conclusie

Zoals je ziet zijn er veel dingen die mis kunnen gaan als je probeert met een slot je huis binnen te komen. Met alle schade en tijdverlies is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen. De slotenmaker zal je veilig en met zo min mogelijk gedoe binnen kunnen krijgen. Zoals met elke professionele dienst, kunt u rondvragen om erachter te komen wie de beste service biedt tegen een redelijke prijs. Zorg ervoor dat de persoon die u inhuurt veilig bij uw deur kan komen, en dat hij weet wat hij doet.

https://go-gps.nl/waarom-zou-je-een-slotenmaker-bellen/