Forest Soap
Image default
Zorg

Een professioneel adres voor vrouwen die niet-gepland zwanger zijn

Abortuskliniek Bloemenhove, met een locatie in Heemstede en Amsterdam is in 1971 opgericht. Het team – artsen, verpleegkundigen en aanvullend personeel – is bedreven, ervaren en professioneel. Ze staan cliënten van a tot z bij.

Abortus kosten

Als het om zwangerschapsafbrekingen gaat, spelen allerlei aspecten een rol. Financiën is gelukkig een onderwerp waar je je niet druk om hoeft te maken. De overheid in Nederland, preciezer gezegd het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, neemt standaard de abortus kosten voor haar rekening, als je in Nederland woont. Ook voor de abortuspil – een ingreep die van toepassing is bij zwangerschappen tot en met 8 weken – hoeft niet betaald te worden. We moeten hierbij wel vermelden dat dames die niet in Nederland wonen, zelf de ingreep moeten betalen.

Anonimiteit

In de algemene ziekenhuizen in ons land vinden ook abortusbehandelingen plaats, echter niet anoniem. Bij een behandeling in het ziekenhuis wordt je zorgverzekeraar op de hoogte gesteld. Hecht je veel waarde aan anonimiteit, veiligheid en vertrouwelijkheid? Dan is kliniek Bloemenhove een goede keuze. Je moet je wel kunnen identificeren bij het Bloemenhove-team. Ook zal je gevraagd worden een verzekeringsbewijs te overhandigen. Deze informatie blijft vervolgens binnen de muren van het Bloemenhove-gebouw.

Bedenktijd

Als je voor jezelf de beslissing hebt genomen over te gaan tot abortus en je meldt je bij de kliniek dan krijg je nog 5 dagen bedenktijd. Dit geldt voor iedereen, ook voor degenen die heel zeker zijn van hun zaak. De bedenkperiode is namelijk wettelijk verplicht. De reden is dat een abortus op allerlei vlakken een heftige en ingrijpend gebeurtenis is. Lichamelijk natuurlijk, maar ook emotioneel en sociaal. In de 5 dagen voor de ingreep kun je alles nog eens goed afwegen en eventueel bespreken met je partner, je ouders, een goede vriend of vriendin.

Heb je op dit moment een belangrijke vraag over een abortus behandeling of de kliniek? Aarzel niet, we helpen graag.

https://www.bloemenhove.nl/