Forest Soap
Image default
Winkelen

Hoe bepaal je de juiste maat sneakers?

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je ziet een paar geweldige sneakers in de etalage staan en je kunt niet wachten om ze te passen. Maar zodra je ze aantrekt, merk je dat ze niet helemaal lekker zitten. Misschien zijn ze te strak aan de voorkant of te los bij de hiel. Het kan frustrerend zijn om de juiste Mason Garments sneakers maten te vinden, maar met een paar eenvoudige stappen kun je voorkomen dat je met ongemakkelijke schoenen naar huis gaat.

Meet je voeten op

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte maat, moet je natuurlijk weten hoe groot je voeten eigenlijk zijn. Neem een meetlint en meet de lengte van je voeten. Meet zowel de lengte als de breedte, omdat sommige schoenen breder of smaller kunnen zijn dan andere. Schrijf de maten op, zodat je ze gemakkelijk kunt vergelijken met de maattabellen van verschillende merken.

Gebruik maattabellen als leidraad

Elk merk hanteert vaak zijn eigen maattabel, dus het is belangrijk om deze te raadplegen voordat je een paar sneakers koopt. Vergelijk je voetmaten met de maattabel van het merk dat je op het oog hebt en kijk welke maat het beste overeenkomt. Houd er echter rekening mee dat maattabellen slechts een leidraad zijn en dat het passen van de schoenen altijd de beste manier is om te bepalen of ze goed zitten.

Pas sneakers in de namiddag

Je voeten kunnen gedurende de dag iets opzwellen, vooral als je veel hebt gelopen. Daarom is het een goed idee om sneakers in de namiddag of avond te passen. Op dat moment zijn je voeten waarschijnlijk op hun grootst, en door sneakers op dat moment te passen, voorkom je dat ze te strak zitten als je voeten wat dikker zijn geworden.

Loop rond en test de pasvorm

Wanneer je een paar sneakers past, beperk jezelf dan niet tot alleen het op en neer bewegen van je voeten. Loop rond in de winkel en test hoe de sneakers aanvoelen tijdens het lopen. Let op eventuele knelpunten, wrijving of ongemak. De sneakers moeten comfortabel aanvoelen en je voeten voldoende ondersteunen. Vergeet niet dat je sneakers waarschijnlijk een tijdje zult dragen, dus het is belangrijk dat ze goed passen en niet voor ongemak zorgen.

Vergeet de halve maten niet

Soms kan het zijn dat een hele maat te groot of te klein is, maar een halve maat precies goed past. Als je merkt dat een maat net niet helemaal goed zit, vraag dan naar de halve maten. Deze tussenmaten kunnen het verschil maken en ervoor zorgen dat je sneakers perfect passen. Met bovenstaande tips vind jij eenvoudig de meest geschikte maat!