Forest Soap
Image default
Financieel

Hoe u met uw vrienden over geld kunt praten

Onze beste vrienden zijn degenen met wie we ons op ons gemak voelen om over van alles en nog wat te praten! Gesprekken tussen goede vrienden kunnen gemakkelijk vloeien uit fascinerende projecten op het werk, naar de laatste updates over ons datingleven, naar een goed boek dat we net hebben gelezen, of zelfs een recept dat absoluut flopte. En toch blijft één onderwerp onder zelfs de beste vrienden taboe, en dat is geld!

Waarom voelen we ons niet op ons gemak om onze financiële problemen en triomfen met onze vrienden te delen?

Misschien is het omdat de maatschappij ons vertelt dat geld taboe is, of misschien is het omdat we niet weten hoe we met vrienden over geld moeten praten!

Hier zijn enkele tips om over geld te praten met je vrienden:

Houd alle geldchats veilig en oordeelvrij!

Je vrienden zijn je vrienden met een reden omdat ze je leuk vinden om wie je bent en dat doen ze niet’ Ik veroordeel je niet omdat je jezelf bent. Uw geldchats zouden precies op dezelfde manier moeten zijn! Onthoud dus dat iedereen op zijn eigen financiële reis zit, ook al ziet dat er anders uit dan die van jou.

En laten we eerlijk zijn, als je vrienden beoordeeld willen worden op hun financiële situatie, zijn er tal van artikelen die je vertellen wat je moet bereiken op 30-jarige leeftijd, betweterige familieleden of zelfs trollen op het internet waar ze terecht kunnen. Richt je in plaats daarvan op het ondersteunen van je vrienden, ongeacht waar ze zich op hun financiële reis bevinden.

Wees niet bang om vragen te stellen

De kans is groot dat met welke financiële obstakel(s) je ook wordt geconfronteerd, je vrienden zijn ofwel bij je, hebben al iets soortgelijks meegemaakt , of kan zelfs binnenkort dezelfde ervaring meemaken. Dus of je je nu afvraagt wat een 401k in godsnaam is, hoe je driemaandelijkse belastingen moet indienen, of hoe je je ouders kunt vragen naar hun pensioenplan, maak je geen zorgen dat je er dom uitziet in het bijzijn van een goede vriend. Als ze deze uitdaging al hebben doorstaan, zullen ze je waarschijnlijk graag helpen bij het navigeren door wat je doormaakt en delen wat ze onderweg hebben geleerd. En als ze ook geen idee hebben, kan het een leuke gelegenheid zijn om samen iets nieuws te leren. Wil je bijvoorbeeld geld lenen bij een kredietverstrekker zoals Krediet groep Nederland, heb het hier dan over met vrienden. Zij hebben misschien al een ervaring met een kredietverstrekker zodat ze u op de hoogte kunnen brengen van alle voordelen en nadelen.

Communiceer je eigen financiële grenzen

Brunch. Het is bijna onmogelijk om over vrienden en financiën te praten zonder over brunch te praten! Wie houdt er niet van een zondagse mimosa met goede vrienden? Maar soms is het gewoon niet binnen het budget en kan het ongemakkelijk voelen om dat te communiceren, maar het zal leiden tot een gezondere relatie tussen vrienden als je dat doet.

Zorg ervoor dat u tegen uw vrienden zegt: “Dat zit momenteel niet in mijn budget”, of het nu gaat om een avondje uit, een dagje winkelen of een vakantie. U kunt en moet grenzen stellen die ervoor zorgen dat u trouw blijft aan uw eigen financiële reis. Een goede vriend zal het begrijpen en zal niet proberen je voorbij dat punt te duwen, vooral als je een paar suggesties meebrengt voor alternatieven die in jouw prijsklasse liggen!

Bonuspunten als je alleen de communicatielijn opent om erachter te komen dat je vriend(en) ook niet zoveel willen uitgeven!

Bekijk ook: alle informatie over de ASN bank creditcard

Vermijd vergelijking

Als je eenmaal met je vrienden over financiën praat, kan het erg verleidelijk zijn om jouw situatie met die van hen te vergelijken. Je hebt misschien het gevoel dat je “voor” of “achter” loopt, maar de waarheid is dat iedereen vanuit een andere financiële basis is begonnen, een ander pad heeft gekozen om te komen waar ze nu zijn en in verschillende richtingen gaat! Zolang jij en je vriend(in) het leuk vinden om samen tijd door te brengen, maakt het niet uit hoe jullie geld uitgeven!

 

https://spaarbuidel.nl/kredietverstrekkers/