Forest Soap
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een sedumdak kopen?

Gemakkelijk een sedumdak kopen

Wilt u een sedumdak kopen? Dan is een sedumdak van NatureGreen een uitstekende keus! Wij zijn een jong en innovatief bedrijf wat de missie heeft om de grijze, saaie daken van Nederland te veranderen in mooie groen daken. Niet alleen omdat het er mooi uit ziet, maar ook omdat het een stuk beter is voor het milieu. Wij willen dat sedumdaken toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom kunt u op onze website gemakkelijk uw eigen dak samenstellen! Wij bieden namelijk verschillende systemen aan, zodat we voor iedereen een passend exemplaar hebben. Daarnaast kunnen we u ook helpen met het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden, zodat u zeker weet dat u alles uit uw sedumdak haalt! 

 

Voordelen sedumdak

Een sedumdak brengt veel voordelen met zich mee. Zo houden de sedumplantjes op het dak veel water vast, waardoor ze goed van pas komen tijdens periodes van zware neerslag. Ze voorkomen namelijk dat uw afvoer of het riool overbelast raakt. Daardoor is de kans op een overstroming kleiner! Deze functie noemen we ook wel de waterbergende capaciteit. Hoeveel water uw dak kan vast houden, hangt af van het soort sedumdak.

Naast water, is een sedumdak ook goed voor de lucht. De plantjes op het dak filteren deze namelijk, waardoor de luchtkwaliteit hoger is. Zo kunt u nog meer genieten van uw huis en tuin. Ook omgevingsgeluid en temperatuur hebben baat bij een groen dak: het geluid wordt gedempt zodat u er minder last van heeft en het dak zorgt ook voor een koelere temperatuur. Zeker in de zomer is dit natuurlijk mooi mee genomen!

 

Verschillende groendaksystemen

Bij NatureGreen verkopen we verschillende groendaksystemen, zodat we voor elk dak een passend systeem hebben. De systemen verschillen van elkaar wat betreft de manier van aanleg, wateropslagcapaciteit en het gewicht van het sedumdak. Zo verkopen wij sedumtrays en -cassettes, maar ook sedummatten.

De sedumtrays en -cassettes zijn onze gemakkelijkste systemen en daardoor zeer geschikt voor kleinere oppervlaktes. De systemen zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven of te klikken en hoeven niet meer op maat te worden gesneden. Zoekt u een sedumdak voor bijvoorbeeld een schuurtje of een kleine uitbouw, dan kunt u het beste voor deze systemen kiezen! Ze zijn al verkrijgbaar vanaf €50 per vierkante meter.

De sedummatten zijn nog steeds heel gemakkelijk aan te leggen, maar vragen net iets meer werk dan de andere systemen. De matten bestaan namelijk uit verschillende opbouwlagen die op elkaar moeten worden gelegd. Ze zijn gemiddeld ook wat zwaarder, maar kunnen daardoor ook meer water opslaan dan andere systemen. Onze lichtgewicht sedummatten zijn dan ook niet voor niets ons meest gekozen product. U kunt al een sedummat aanschaffen vanaf €42 per vierkante meter!

 

NatureGreen

Wilt u dus een sedumdak kopen, dan zit u goed bij NatureGreen. Wij verwerken uw bestelling snel en vakkundig en staan altijd klaar om u te adviseren. Aarzel dus niet en neem eens een kijkje op de website, waar u nog veel meer informatie omtrent sedumdaken kunt vinden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met NatureGreen!