Skip to content

Witgoed reparatie Amsterdam introduceert tips voor veilig manier van wassen

Het wassen van zwaar beddengoed door Witgoed reparatie Amsterdam De Master:

Veel mensen stellen het uit hun zware beddengoed te wassen, omdat het zo’n gedoe lijkt. Maar de waarheid is dat het wassen van je zware beddengoed en dekbed net zo eenvoudig is als het wassen van een gewone was (misschien zelfs gemakkelijker omdat er minder te vouwen is!). Volg deze 6 eenvoudige stappen om te leren hoe u zwaar beddengoed wast aldus wasmachine reparatie Amsterdam De Master

Het is belangrijk om uw beddengoed in de juiste maat wasmachine te wassen. Als u een wasmachine gebruikt die te klein is, wordt het beddengoed niet goed schoongemaakt en kan uw wasmachine kapot gaan.

Als u een lits jumeaux maat heeft, heeft u een wasmachine met grote capaciteit nodig; anders is een reis naar de wasserette noodzakelijk. Wanneer u een wasmachine koopt, is het een goed idee om de grootte van uw bed te overwegen om te voorkomen dat gebruik moet maken van de wasserette van vaatwasser reparatie Amsterdam

Lees de wasinstructies op de tag. Veel merken vereisen vaak “Dry Clean Only” of handwas. Als het beddengoed in een standaardwasmachine kan worden gewassen, ga dan verder met de onderstaande instructies. Volg anders het speciale zorgadvies.

 Kies bij het wassen van uw dekbed altijd een zacht reinigingsmiddel dat veilig is voor uw type dekbed. Vermijd altijd middelen die bleek bevatten, omdat deze de buitenstof en vulling van de dekbed kunnen beschadigen.

De meeste moderne wasmachines hebben een “omvangrijke cyclus”. Als uw machine een dergelijke cyclus heeft, is dit de beste keuze. Als uw machine geen beddengoedinstelling heeft, kiest u een instelling voor zware belasting. Een zware instelling zorgt ervoor dat de machine vol water wordt gevuld om het beddengoed volledig te reinigen.

Gebruik tijdens het drogen van uw dekbed of volumineus beddengoed een droger met grote capaciteit op de laagste verwarmingsstanden. Het is het beste om het beddengoed langzaam te drogen om te voorkomen dat de stof wordt verbrand. Voor de beste resultaten zijn twee droogcycli nodig.

 Omvangrijk beddengoed krijgt vaak “natte zakken”, dus wordt geadviseerd om het beddengoed halverwege de cyclus op te schudden om natte plekken en rimpels te voorkomen. Voeg tennisballen of droogballen toe aan de cyclus om het beddengoed te verdrijven.

Als uw beddengoed gerimpeld is wanneer u het uit de droger haalt, gebruik dan een strijkijzer op de stoomstand om kreukels glad te strijken. Zorg ervoor dat u de tag leest om zeker te zijn dat strijken geschikt is voor uw beddengoed; sommige dekbedden of lakens zijn niet ijzervriendelijk.

Als je het wassen van je zware beddengoed hebt uitgesteld, is dit een goed moment om te beginnen. Geniet vanavond van een fris, schoon bed!

 Voor informatie kunt u altijd bellen met wasmachine reparatie Utrecht. Onze telefoniste staat u altijd te woord.

https://witgoed-reparatie.net
Avatar
Sidebar