Forest Soap
Vervoer en transport

De goedkope taxi’s naar Lelystad Airport uitgelegd

De goedkope taxi’s naar Lelystad Airport uitgelegd

Misschien heb je wel eens gehoord van de goedkope taxi’s die af en aan rijden naar Lelystad Airport. Dat klinkt misschien als iets wat te mooi is om waar te zijn, het is immers stukken goedkoper dan andere taxi’s. Toch is het echt zo. Hoe dat kan, is eigenlijk heel simpel. Mocht je nog niet van de goedkope taxi’s gehoord hebben, dan is het ook wel fijn om te weten waar het over gaat. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat vanaf Lelystad Airport, dan kun je voor een erg laag bedrag met de taxi naar het vliegveld gebracht worden. Die prijzen liggen op hetzelfde niveau en vaak zelfs lager als wanneer je met het openbaar vervoer naar Lelystad Airport zou gaan. Het is dus een veel fijnere manier van reizen naar het vliegveld, en bovendien helemaal niet zo duur.

 

Hoe het werkt

Om gebruik te kunnen maken van de goedkope taxi’s, hoef je niks speciaals te doen. Je hoeft enkel via Lelystad Airport een taxi te boeken naar het vliegveld. Misschien denk je nog steeds dat er een addertje onder het gras zit, maar dat is niet zo. Doordat de taxibedrijven samenwerken met Lelystad Airport, hoeven ze minder hoge bedragen te vragen voor de ritjes dan wanneer ze particulier zouden werken. Dat komt doordat ze een deel van hun inkomsten al vast hebben staan; ze worden door Lelystad Airport aangeraden, waardoor alle reizigers die met de taxi naar Lelystad Airport gaan gebruik maken van hun diensten. Daarnaast hebben deze taxi’s speciale vergunningen waarmee ze binnen afgezette gebieden kunnen komen, waardoor je als reiziger nog sneller bij de bagage afgifte bent. Andere taxi’s krijgen zulke vergunningen niet zomaar en moeten dus meer kosten maken om hetzelfde te bereiken als de speciale taxi’s.

 

Geen onzin

Nu denk je misschien dat het allemaal onzin is, omdat goedkope taxi’s in de regel geen hele goede taxi’s zijn; dat kan zowel aan de auto als aan de chauffeur liggen. Bij de taxi’s naar Lelystad Airport is dat echter niet het geval, omdat ze door de afspraken met Lelystad Airport kunnen blijven bestaan en veel geld kunnen verdienen. Daarom is de positie van die taxibedrijven gewild bij andere bedrijven, waardoor ze het wel goed moeten doen.