Forest Soap
Bloemen

Hoe de Goudpalm zorgt voor zuurstof

De Areca, ook wel bekend als de Goudpalm, is een bekende palmsoort die veel in de Nederlandse woningen te vinden is. Van oorsprong komt hij uit Madagaskar, waar hij een bedreigde soort is, maar ook op de Caraïben komt hij vaak voor. De naam Goudpalm heeft de palm te danken aan zijn bladeren. Zodra deze in de volle zon staan verkleuren deze namelijk. Daarnaast heeft de palm ook gele bloemetjes. Goudpalm kopen in de kamerplanten webshop?

Verzorging van de Goudpalm

De Goudpalm is wel een plant die houdt van aandacht en dus ook de nodige verzorging nodig heeft. Hij vindt het fijn om veel zonlicht te hebben, en kan in de zomer dan ook prima buiten staan. Let wel op: zodra de temperatuur onder de 5 graden komt, moet hij weer naar binnen. Ook is hij gewend om altijd een vochtige grond te hebben. Probeer dus om een paar keer per week de plant water te geven, zeker in de zomer.

Daarnaast is het ook aan te raden de palm in de zomer extra voeding te geven. Eén keer in de twee weken vloeibare voeding toevoegen aan het water zal in principe voldoende moeten zijn. Dit hoeft echter alleen in de zomer, in de winter is dit niet nodig. Het wordt dan zelfs afgeraden omdat de plant dan in een rustperiode is.

Goudpalm en zuurstof

Naast dat de palm ontzettend mooi is en heel groot kan worden, heeft hij ook nog eens een hele fijne functie. Hij zorgt er namelijk voor dat je omgeving erg gezond wordt. De palm zorgt voor een goede luchtvochtigheid, verhoogt het zuurstofgehalte in huis en zuivert de lucht. Ideaal dus, zowel in de woonkamer, als op het kantoor, in een hal of in een winkelpand. En doordat hij zo groot kan worden, kan hij ook nog eens prima gebruikt worden als groene afscheiding.