Forest Soap
Hobby en vrije tijd

Hoe staat het met de economie van Duitsland? Wat zijn de verbeteringen na de recessie?

Ondanks de wereldwijde recessietrends heeft de Duitse economie zich ongelooflijk hersteld, vooral op het gebied van de export. Tijdens de recessie heeft Duitsland zijn export voortgezet en nieuwe en sterkere partners zoals China geïdentificeerd om zijn goederen aan te kopen. Volgens de nieuwsberichten van augustus 2010 heeft de Duitse economie het snelste groeipercentage sinds de hereniging laten zien. Het bewijs van deze groei is te vinden in de toename van de investeringen en de snelle toename van de export.

Duitsland behoort tot de meest actieve handelseconomieën ter wereld. Waarom is dit?

De Duitse exportcijfers bereikten in 2009 zelfs 1,187 biljoen dollar. Door een constante exportsector heeft Duitsland zich ontwikkeld tot de vierde grootste economie ter wereld en blijft het wedijveren met China als de grootste exporteur ter wereld. Duitsland heeft zijn plaats als grootste exporteur in de Europese Unie behouden.

De Duitse superioriteit in de productiesector ziet elk jaar miljoenen dollars aan inkomsten voor auto’s en machines. Terwijl andere wereldeconomieën nog steeds de recessie achter zich laten en de consumptieve bestedingen verminderen, heeft Daimler Chrysler in Duitsland in de maanden januari tot en met augustus 2010 een groei van 65% van de voertuigbestellingen gezien. De CEO van Daimler schreef deze groei toe aan de nieuwe Duitse exportrelaties met groeiende markten zoals China, Indonesië en Latijns-Amerika.

Wat blijkt uit de cijfers en hoe is dit te vertalen in het duitse zakenleven?

De cijfers die het IFO-Instituut heeft vrijgegeven, geven een gedetailleerd overzicht van ongeveer 7000 zakenmensen, waaruit blijkt dat het Duitse ondernemersvertrouwen in 2010 zijn hoogste niveau heeft bereikt, sinds 2007. Veel van dit toegenomen vertrouwen is te danken aan de groei van de Duitse exportsector, in combinatie met een zwakkere euro, waardoor de producten buiten het valutablok goedkoper zijn geworden. Duitsland verscheept het grootste deel van zijn export, waaronder auto’s, machines, technische goederen, chemicaliën, farmaceutica en wapens binnen de 16 leden tellende sterke eurozone, maar heeft zijn handelsrelaties verder uitgebreid.

De wapenexport van Duitsland is in de periode 2004-2009 verdubbeld. Duitsland staat op de derde plaats op de lijst van exporteurs van conventionele wapens in de wereld. Een groot deel van de gemaakte winst is toe te schrijven aan de verkoop van gepantserde voertuigen. Hoewel Duitsland zijn exportpartners toevoegt, zoals Brazilië, China en Turkije, blijft het handel drijven met Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Duitsland exporteurs hebben een stijging van 29% gezien in de exportcijfers in 2010.

Wat heeft het voor invloed op de bevolking? Een groei is zeker te merken!

Metnsen gaan weer leuke dingen doen. De mensen in omringende landen willen weernaar een pretpark in Duitsland net over de grens. Ze gaan weer massaal boodschappen halen en tanken. Dit zijn de signalen dat de economie weer helemaal was gaan opbloeien. Andere sectoren zoals horeca die ontvingen ook steeds meer mensen. Allemaal maakt het dat duitsland weer de oude is geworden.

Een probleem waar Duitsland mee te maken heeft, is het gebrek aan fossiele brandstoffen en energiebronnen, waardoor Duitsland natuurlijke oliën en brandstoffen voor energie moet invoeren; dit is goed voor twee derde van de totale Duitse energiebehoefte. Terwijl de export van Duitsland naar Brazilië, China en Turkije dramatisch is toegenomen, is de import uit deze landen ook sterk toegenomen. In feite is China in de plaats gekomen van Nederland als de grootste leverancier van goederen die door Duitsland worden geïmporteerd.

https://ticketforsale.nl/