Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Honden met dieetwensen

Net zoals bij mensen, verschillen de smaken van honden. De ene hond vindt dit hondenvoer lekker, de andere hond houdt weer meer van dat merk hondenvoer. Meestal is dit gewoon voorkeur, maar soms zijn honden allergisch voor bepaalde voedingsstoffen. Dan is het al helemaal belangrijk dat je daar rekening mee houdt bij het kopen van hondenvoeding. Honden vertonen een allergische reactie op een bepaald soort eiwit dat in hun hondenvoer zit. Wanneer je vermoedt dat jouw hond een allergie heeft, dan is sterk aan te raden om een soort hypoallergeen hondenvoer aan te schaffen. Dit is een dieet waarin er geen bestanddelen in zitten waar jouw hond juist allergisch voor is. Wanneer je hebt uitgevogeld waar je hond allergisch voor is, kan hij of zij weer vrolijk in de rondte springen.

 

Nu is de vraag natuurlijk, wat er dan in zo’n hypoallergeen hondendieet zit? Er zit sowieso maar één soort eiwit in. Deze eiwitten zitten in verschillende dingen die honden eten, bijvoorbeeld vlees, eieren of producten die gemaakt zijn van soja. Jouw hond is hoogstwaarschijnlijk allergisch voor één van deze soorten eiwitten. Dus in een allergie dieet van je hond, is het belangrijk om al deze bekende eiwitten te mijden. Wat je juist moet doen, is een onbekend eiwit aan je hond geven. Want, als een hond iets nog nooit heeft gegeten, dan kan hij of zij er natuurlijk ook niet allergisch voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan lamsvlees, geitenvlees, eendenvlees of zelfs struisvogelvlees.

 

Wanneer het aankomt op de hypoallergene hondenvoeding, zijn er twee opties waar je uit kan kiezen. Je kan het dieet zelf koken, of je kan het uit blik nemen. Als je kiest voor een home-made dieet, dan kan je zelf bijvoorbeeld geitenvlees kopen en koken. In één keer heel veel koken is natuurlijk het meest efficiënt, en dan kan je het invriezen.

https://ydolo.be/