Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Van kleine kunstwerken en awards in opdracht tot kunstopdrachten  voor grote RVS beelden voor buiten.

Bij iedere kunstopdracht zijn de wensen van de opdrachtgever het uitgangspunt, daarom ga ik altijd eerst om de tafel met de opdrachtgever. Wat zijn uw wensen en/of  ideeën? Uw wensen geven een richting die ik verbeeld in een serie schetsen. Deze schetsen zijn het uitgangspunt voor meerdere koperen of kartonnen modelletjes. Regelmatig gebruik ik ook het 3D ontwerpprogramma Blender om een levensechte impressies te maken van het gewenste eindresultaat van de RVS sculptuurop ware grootte.

Kunst in opdracht – prototype

De serie tekeningen en modelletjes van karton of koper presenteer ik aan de opdrachtgever, die hierop reageert. In de regel ontstaat er bijna altijd een combinatie van de verschillende ontwerpen voor het sculptuur.  Zodra de opdrachtgever tevreden is met het ontwerp volgt een prototype op ware grootte van karton of van hout.  Als deze mockup eenmaal klaar is laat ik deze aan de opdrachtgever zien. Het is dan vooral goed kijken of de maten en verhoudingen van het RVS kunstbeeld juist zijn. Met de mock-up valt heel goed te zien of het beeld zo de juiste grootte heeft voor de gewenste locatie. Bij grotere beelden zet ik de mockup van het kunstwerk even buiten neer zodat we een goede impressie krijgen hoe het kunstwerk zich in de tuin houdt in de ruimere omgeving. Voordeel is ook dat gewenste aanpassingen direct ter plekke uitgeprobeerd kunnen worden.

Het werken met een prototype van het kunstwerk heeft als voordeel dat u als opdrachtgever als het ware kunt toegroeien naar het definitieve kunstwerk van RVS of brons of corten. U ziet het als het ware langzaam ontstaan.

Na het OK van de opdrachtgever starten we met de uitvoering van het kunstwerk in opdracht in het definitieve materiaal (RVS 316, brons of cortenstaal)

 

De uitvoering van kunstwerk

We beginnen met het snijden van het materiaal. Dat is altijd de eerste stap bij de definitieve uitvoering van een beeld gemaakt van RVS 316 -inox, corten of brons. Daarna gaan we aan de slag met verschillende metaalbewerkingstechnieken die nodig zijn om het kunstwerk in de gewenste vorm te krijgen. Metaal is een taai en weerbarstig materiaal dat als het ware overwonnen moet worden. Lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen is een aantal van die technieken.  Qua afwerking is RVS 316 erg goed geschikt om de huid van het metaal een exclusieve afwerking te geven. We kunnen het RVS van de sculptuur steeds fijner schuren totdat deze super glad en puntgaaf is. Dat schuren gebeurt in verschillende fases waarbij we steeds fijner schuurpapier gebruiken. Als het RVS perfect glad is geschuurd met een hele fijne korrel kunnen we dit nog verder doorzetten totdat een spiegel effect ontstaat. Het RVS kunstwerk glimt en spiegelt dan letterlijk zoals een spiegel. Maar we kunnen er ook voor kiezen om dit niet te doen en juist voor matte afwerking te kiezen. Ook dat kan heel sjiek en exclusief zijn.

 

RVS spiegelende of matte uitstraling?

De voorkeur voor spiegelend of juist een mat RVS kunstwerk verschilt van persoon tot persoon Sommigen houden van glimmend en spiegelend, anderen houden meer van mat geschuurd RVS – dat kan een bijna fluwelen uitstraling hebben. Vooral kunst is een kwestie van smaak. Dat is ook zo voor de materiaal keuze en het type afwerking.  De associatie van geroest (corten) staal met natuurlijk en warm is heel persoonlijk. Voor iemand staat roest juist symbool voor slecht onderhoud.

Exclusieve kunst in opdracht

Een kunstopdracht die goed in uitgevoerd moet een exclusief en origineel RVS sculptuur opleveren dat naar volle tevredenheid van de opdrachtgever is. Een unieke RVS sculptuur die in opdracht is gemaakt moet passend zijn, blijvend boeien en intrigeren. Een kunstwerk in opdracht gemaakt is een exclusieve aanwinst die past bij uw huis, organisatie of tuin.

Origineel RVS kunstwerk  met een certificaat van echtheid

Ieder RVS kunstwerk heeft een uniek certificaat van echtheid ondertekend door de maker. De authenticiteit van het kunstbeeld wordt daarmee door de kunstenaar bevestigd. Ook geeft de beeldhouwer in het certificaat een motivatie over dit specifieke kunstwerk en ontwerp. Ook geeft de kunstenaar een korte toelichting op de gebruikte beeldhouwtechnieken en de manier waarop het kunstwerk tot stand kwam. Is het kunstwerk een onderdeel van een gelimiteerde oplage? Dan hoort op het certificaat het nummer van de RVS sculptuur en het totale aantal van de oplage te staan.  

Wat kost een kunstwerk in opdracht ontworpen?

Wat een kunstwerk kost dat in opdracht is ontworpen hangt grotendeels af van uw wensen. Standaard kost een nieuw exclusief ontwerp 1500 euro. Dat is dus nog zonder de uitvoering van het beeld zelf. Heeft u al een RVS sculptuur gezien dat u (met een kleine aanpassing) wilt laten maken dan vervallen die ontwerpkosten natuurlijk. Op website www.jeroenstok.com vindt u een overzicht van veel kunstwerken en de prijzen.  Ook staat bij ieder kunstwerk de afmetingen, het type afwerking en het gebruikte materiaal. Hiermee krijgt u een indruk van wat een RVS kunstbeeld ongeveer kost.

 

Ook geïnteresseerd in kunst in opdracht?

Interesse in een RVS- kunstwerk ontworpen in opdracht? Graag hoor ik van u! In een vrijblijvend hoor ik graag uw vragen, wensen en mogelijkheden voor uw situatie.

RVS-Beeldhouwer Jeroen Stok

Jeroen Stok maakt RVS kunst en maakt voornamelijk kunst in opdracht. Via verschillende galerieën is vrij werk te koop. Ook maakt hij grafkunst samen met familie en nabestaanden.

.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Deze blog over een RVS kunstopdracht is geschreven door Jeroen Stok – RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

contact kunstenaar
https://www.jeroenstok.com/