Forest Soap
Image default
Winkelen

Verschillende soorten LED-verlichting

De markt voor led verlichting groeit verbazingwekkend snel. Dit komt door het feit dat ze energiezuinig, duurzaam en betrouwbaar zijn. Ze zijn ook kostenbesparend in vergelijking met andere soorten verlichting. De introductie van nieuwe technologieën heeft geleid tot een aantal innovaties in LED-verlichting, waardoor ze efficiënter en eenvoudiger te installeren zijn dan ooit tevoren. Het heeft het ook de moeite waard gemaakt om aan LED verlichting kopen te doen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten LED-verlichting op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Sommige bieden een betere energie-efficiëntie dan andere, terwijl andere meer helderheid produceren dan andere. Hieronder zullen we enkele van deze verschillende soorten LED-lampen bekijken, zodat u kunt zien wat ze te bieden hebben en welke het beste is voor uw huis of bedrijf.

Light-emitting diode (LED)-lampen

Dit zijn de meest voorkomende soorten LED-verlichting. Ze zijn klein en hebben verschillende vormen, van ronde tot platte panelen die aan het plafond kunnen worden bevestigd of op uw bureau of nachtkastje kunnen worden geplaatst. Ze werken met bestaande armaturen in bestaande lampen, dus je hebt geen nieuwe nodig om ze goed te laten werken met je bestaande armaturen.

Wat zijn LED-downlights?

Downlights zijn een ander type LED-verlichting. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten, waaronder rond en vierkant. Ze hebben ook een verstelbare hoogte, zodat ze in elke kamer passen. Downlights zijn perfect voor algemene verlichting doeleinden omdat ze een hoge helderheid en een laag stroomverbruik hebben. Ze zijn gecategoriseerd als multifunctionele LED-lampen.

Wat zijn LED-spots?

Spots zijn een ander populair type LED-verlichting. Ze kunnen worden gebruikt voor algemene verlichting doeleinden of zelfs taakspecifieke toepassingen zoals accentverlichting of leeslampen. Er zijn drie hoofdtypen schijnwerpers, namelijk – lineaire, zuilvormige en schijnwerper ontwerpen die elk verschillende niveaus van lichtopbrengst en bundelspreiding kenmerken bieden. Lineaire typen hebben doorgaans bredere bundels (180°), terwijl kolomvormige typen de neiging hebben om smallere bundels te produceren (50°). Floodlight-types produceren ook bredere bundels (60°) maar met een lager intensiteitsniveau dan andere typen spotlights. LED-spots kunnen worden gebruikt in kantoren, woningen, industriële omgevingen, enz.