Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Waarom een vape in plaats van een sigaret?

Als jij een roker bent, hopen we dat je je bewust bent van de gevolgen hiervan. Roken is namelijk erg ongezond; stoppen is een erg wijze keuze. Een goed alternatief van de sigaret is de vape. In deze blog vertellen we je meer over deze vervanger. Lees snel verder! 

 

Wat is een vape?

Een vape is een elektrische sigaret. Deze bestaat uit verschillende elementen, die samen op elektrische wijze het roken mogelijk maken. Een vape bestaat uit bijvoorbeeld uit e-liquid, een verwarmingselement en een accu. Op de accu loopt het apparaat, de andere twee onderdelen maken het proces mogelijk: wanneer jij een hijs neemt, verdampt het verwarmingselement het e-liquid. Dit e-liquid maakt de hele beleving: hierin meng jij namelijk de smaak, en heb je de mogelijkheid om nicotine toe te voegen. Vapen is dus niet alleen gezonder, maar ook veel gevarieerder: zo vape je in de smaak van dessert, fruit of frisdrank. Je kunt het zo gek niet verzinnen! 

 

Waarom de vape?

Naast dat de toename in variatie, is vapen ook simpelweg goedkoper dan roken. Dit wil niet zeggen dat het gezond is, maar wel gezonder dan. Doordat je in een vape niet te maken krijgt met as, zijn er minder gezondheidsrisico’s. Wel krijg je te maken met de damp van de vape, maar doordat deze as-vrij is, is het een stuk minder schadelijk.  

 

Daarnaast heb je met een vape je verslaving een stuk meer in eigen hand. De verslavende stof in een vape is nicotine. Als je dit regelmatig inneemt, went je lichaam hieraan en zal het opgemerkt worden wanneer je dit een tijd niet inneemt. In het e-liquid van een vape, kun je ervoor kiezen om nicotine toe te voegen, maar je bepaalt zelf hoeveel. Wil jij een vape gebruiken om te stoppen met roken? Dan is deze optie ook ideaal om stapsgewijs het nicotinegehalte steeds af te laten nemen. 

 

Mr. Joy

Ben jij geïnteresseerd in een vape, of heb je hier nog vragen over? Dan introduceren we je graag aan Mr. Joy! Op hun website vind je veel verschillende artikelen rondom de vape, maar ook de mogelijkheid om contact op te nemen met deze specialist. Als jij nog vragen hebt, beantwoorden de medewerkers van Mr. Joy deze graag voor je!

 

https://www.mr-joy.nl/nl/