Forest Soap
Image default
Dienstverlening

Wat is poedercoaten precies?

Poedercoaten is een aantrekkelijke keuze als u zeker wilt zijn van een duurzame, mooie en egale afwerking. Steeds vaker kiest men voor poedercoaten in plaats van voor een andere afwerking, zoals met bijvoorbeeld verf. Maar wat is poedercoating nu precies? Poedercoating is een soort droge coating die vaak wordt gebruikt als afwerking op industriële apparatuur en huishoudelijke artikelen. Het werd voor het eerst gebruikt in de Verenigde Staten in de jaren zestig en is nu een van de meest populaire soorten afwerking voor een verscheidenheid aan producten en industrieën. Uiteraard zijn er in Nederland ook ervaren bedrijven die zich in deze techniek hebben gespecialiseerd. Hessels Poedercoating in Breda is hier een mooi voorbeeld van.

Poedercoaten: het professioneel aanbrengen van de coating

Poedercoatings worden als droog poeder aangebracht met behulp van een elektrostatisch proces voordat ze met behulp van hitte worden uitgehard. Ze staan ​​bekend om het leveren van een hoogwaardige afwerking, zowel als het gaat om de algehele look als om de functionaliteit van een stuk. Deze coatings staan ​​bekend om hun stevigheid en flexibiliteit. Ze kunnen op veel soorten oppervlakken worden gebruikt, waaronder staal, metaal en rvs, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitenomgevingen. Poedercoatings zijn een van de meest duurzame en kosteneffectieve afwerkingsopties. Het poedercoatingproces is efficiënter dan veel andere afwerkingsmethoden. Het is ook een van de meest milieuvriendelijke opties die er zijn.

Schakel een professional in poedercoaten in

Poedercoaten is in veel gevallen een uitstekende keuze. Wel is het zo dat het gaat om een proces dat met grote zorg en aandacht aangepakt moet worden. Het is belangrijk dat het poedercoaten op vakkundige wijze wordt uitgevoerd, zeker ook met het oog op een professioneel en duurzaam eindresultaat. Wanneer u een ervaren professional in poedercoaten in wilt schakelen, dan kunt u eens nader kennismaken met de dienstverlening van Hessels Poedercoating in Breda. U kunt altijd contact opnemen voor advies, informatie of een offerte.

https://hesselscoating.nl/