Forest Soap
Dienstverlening

Belangrijkste voordelen van het VoIP platform voor kleine bedrijven

Wanneer u een klein bedrijf leidt, is elke mogelijkheid om de efficiëntie te verbeteren belangrijk. Als efficiëntie uw doel is, dan moet het VoIP platform (of digitale telefonie) in uw project zitten. Weet u wat de voordelen van VoIP zijn voor kleine bedrijven? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

Het VoIP platform biedt, in tegenstelling tot een traditionele telefoon, telefoniediensten aan via het internet. Hoewel het misschien ingewikkeld lijkt, is het enige wat u nodig heeft om VoIP in uw bedrijf te implementeren een goede internetverbinding.

 

De voordelen die het VoIP-platform biedt aan kleine bedrijven kunnen uw bedrijf echt transformeren.

1. Tot 70% kostenreductie

Het verplaatsen van uw bedrijf naar het VoIP platform kan de bedrijfskosten om een aantal redenen sterk verminderen.

Dit komt omdat VoIP-providers een lager maandbedrag in rekening brengen omdat de hoge kosten voor de infrastructuur veel lager zijn in vergelijking met vaste telefonie. In de digitale telefonie zijn er geen kabels, wat de investeringen sterk vermindert en de communicatie moderniseert.

Een ander gebied waar bedrijven kunnen besparen is door middel van interlokale gesprekken. Een VoIP-telefoondienst zendt signalen uit met behulp van een binaire code, in tegenstelling tot traditionele telefoonsystemen die gebruik maken van een elektronische frequentie. Het versturen van elektronische frequenties over lange afstanden vereist meerdere stops onderweg. Daarom zijn traditionele interlokale gesprekken zo duur – wat niet het geval is met het VoIP platform.

2. Meer flexibiliteit

Een van de grote voordelen van het VoIP-platform voor kleine bedrijven is de toegenomen flexibiliteit. Omdat VoIP in wezen een virtuele dienst is, zijn er geen geografische grenzen.

Waar u ook bent, waar ook ter wereld, zolang u maar toegang heeft tot het internet, heeft u toegang tot uw VoIP-lijn. Dat betekent dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het missen van dringende klantgesprekken, zelfs niet als u in een ander land bent!

3. Beter gebruik van de tijd

Migratie naar digitale telefonie kan betekenen dat u uw tijd beter benut. Uit onderzoek is al gebleken dat kleine bedrijven die zijn overgestapt op VoIP bijna 4 uur per week gewonnen hebben – per werknemer!

Dit komt onder meer doordat VoIP-telefoniediensten zeer multifunctioneel zijn. Robuuste functies worden door de meeste aanbieders aangeboden om uw bedrijf te transformeren en uw productiviteit te verhogen.