Skip to content
Forestsoap

Crematie en lagere kosten voor een begrafenis – advies van een erkende begrafenisondernemer

Het aantal crematies is de afgelopen jaren flink gestegen. Velen geloven dat dit te wijten is aan de kosten voor een begrafenis, die de pan uitrijzen en die gezinnen dwingen om vanwege hoge kosten voor een crematie te kiezen. Anderen geloven dat het eenvoudigweg een optie is waarvoor de tijd is aangebroken en dat het financiële aspect geen invloed heeft op hun beslissing.

Als oud-begrafenisondernemer zou ik beide standpunten kunnen verdedigen. Ik heb echter door de jaren heen vele families geholpen en ik ben er getuige van geweest dat deze beslissingen vaker wel dan niet op basis van de financiën van het gezin werden genomen.

Is een crematie de goedkoopste uitvaart die er beschikbaar is? Het hangt echt af van de begrafenisondernemer waar een gezin voor heeft gekozen. Veel uitvaartcentra bieden nu directe en beperkte uitvaarten aan, die ten opzichte van een crematie concurrerend geprijsd zijn. Dit geeft die gezinnen een keuze in plaats van gedwongen te worden om op basis van hun financiën voor een ​​dienst te moeten kiezen, die ze niet echt willen. Ik raad je aan om, voordat je de beslissing neemt, met je uitvaartcentrum over alle beschikbare opties te gaan praten. Voor degenen, die kiezen voor een crematie, biedt het een economische manier van een ter aarde stelling. Als actieve begrafenisondernemer heb ik opgemerkt dat veel gezinnen niet beseffen dat een crematie dezelfde mogelijkheid biedt als traditionele begrafenisdiensten en begraafplaatsen. Veel gezinnen kiezen nu voor volledige diensten en daarna voor een crematie in plaats van begraven te worden. Andere families kiezen voor een ‘directe crematie’ en zelfs voor een herdenking.

De manier van definitief afscheid nemen moet naar mijn mening niet op basis van de financiën van het gezin worden afgedwongen. Een gerenommeerde begrafenisonderneming zal altijd met een gezin samenwerken om de soort dienst te kunnen leveren, die zij wensen en die zij zich kunnen veroorloven. Maak je wensen aan de begrafenisondernemer kenbaar, stel je vragen en je zult verbaasd zijn als je merkt dat je nog steeds een goedkope begrafenis kunt krijgen met een begraafplaats of met een crematie. Het resultaat zou moeten zijn dat de familie kan beslissen op basis van hun wens en niet op basis van hun financiën.

 

https://offerte.nl/begrafenis
Avatar
Sidebar