Forest Soap
Image default
Telefonie

De 3CX-app voor Android – mobiel werken op afstand gemakkelijk gemaakt

Het maakt helemaal niet meer uit waar je bent: Met de 3CX app voor Android ben je overal mobiel bereikbaar onder je zakelijke telefoonnummer. Het bedrijfsbrede telefoonboek, inkomende en uitgaande gesprekken of chats zijn op elke locatie beschikbaar. Houd alle zakelijke communicatie gescheiden van privégesprekken via de 3CX app. 

Je 3CX mobiele extensie instellen

Als je dat nog niet hebt gedaan, download en installeer dan de 3CX-app uit de Google Play Store. Geef de 3CX app toegang tot je smartphone camera om je extensie via QR code te voorzien van de vereiste instellingen.

Scan de QR-code in de welkomstmail die je van 3CX hebt ontvangen, in de 3CX webclient of in de 3CX desktop-app.

Doe dan een testoproep naar de Echo dienst. Geef de 3CX app alle benodigde permissies als onderdeel van deze oproep. De basisconfiguratie is nu voltooid.

Bellen met de 3CX app voor Android

Bellen met de 3CX app gaat in slechts een paar stappen. Zoek in Contacten naar de persoon die je wilt bellen op naam, telefoonnummer of e-mailadres. Klik op hun telefoonicoon om te bellen met je smartphone via het telefoonsysteem van je bedrijf.

 Tijdens een actief gesprek kun je de volgende acties uitvoeren

 • Een aangenomen gesprek direct doorverbinden met een andere ontvanger zonder eerst met hem/haar te overleggen (“Direct doorverbinden”). Gebruik “Aangekondigd doorverbinden” (toggle) om met een andere ontvanger te overleggen voordat je een gesprek naar hem/haar doorverbindt om te zien of hij/zij het gesprek wil aannemen. Door op “Join” te tikken wordt de overdracht voltooid.
 • Met “Conference” kun je een ad hoc conferentie starten en de gewenste deelnemers toevoegen.
 • Met “Record” kun je gesprekken opnemen.
 • “Video” activeert videotransmissie voor een gesprek.

Een conferentiegesprek plannen

Een conferentiegesprek met meerdere deelnemers plannen in slechts een paar stappen met de 3CX app voor Android kan heel eenvoudig.

 • Tik op de menuknop “Menu” in de linkerbovenhoek van de app en selecteer “Schema”.
 • Specificeer het onderwerp van de conferentie en stel de datum en het tijdstip in.
 • Laat “Toevoegen aan kalender” geactiveerd als je de vergaderdatum in de kalender van je Android toestel wilt aanmaken en deelnemers wilt toevoegen.
 • Deactiveer “Toevoegen aan kalender” als je niet wilt dat de vergaderafspraak in je iOS-agenda wordt ingevoerd. Voeg deelnemers toe uit je contacten of voer het telefoonnummer of e-mailadres handmatig in.

Een ad-hoc conferentie opzetten tijdens een actief gesprek

Tijdens een actief gesprek kun je de opties in de 3CX app gebruiken om direct andere deelnemers uit te nodigen om deel te nemen aan het gesprek en er een conferentiegesprek van te maken. 

Start een audio- of videoconferentie vanuit een actief gesprek

 • Tik tijdens het gesprek op ‘Conference’ in het kiesscherm.
 • Zoek de naam of het toestel van de andere deelnemers in je contacten of voer hun oproepnummer in.
 • Tik op de vermelding of op het oproepnummer, zodat de deelnemer wordt gebeld.
 • Als je wilt dat een audiogesprek in een videogesprek verandert, tik je op het videopictogram.

 Beschikbaarheid tonen op aanwezigheidsstatus

Je aanwezigheidsstatus laat andere 3CX-gebruikers weten of je al dan niet beschikbaar bent voor oproepen. Beschikbare statussen zijn: Beschikbaar, Weg, Niet storen, Aan bureau, Zakenreis en Stel kortstondige status in.

Het kan allemaal met 3CX mobiel of niet dus of je nu onderweg bent of in je kantoor thuis aan het werk bent. Professioneel werken was nog nooit zo eenvoudig.