Skip to content
Forestsoap

Je haar verzorgen

Het verzorgen van het haar is voor veel mensen een routine in de ochtend die nogal lang duurt. Er wordt veel aandacht en zorg gestoken in het ervoor zorgen dat het haar er zo goed mogelijk uit ziet. Het haar is namelijk voor veel mensen een manier om jezelf uit te drukken. Hoe goed je het ook bedoelt en hoeveel zorg je ook steekt in je haar, het gaat niet altijd goed. Hoe zorg je ervoor dat je haar er toch zo goed mogelijk uit ziet?

 

Ten eerste moet je proberen je haar niet te vaak te wassen, zowel met shampoo als zonder shampoo. Als je je haar te vaak wast, beschadig je de natuurlijke oliën in je haar en beschadig je ook het haar zelf. Je haar droogt namelijk uit en wordt zo bros.

 

Het kiezen van de juiste shampoo kan van invloed zijn op zowel het milieu als op je haar. Probeer geen shampoo te kopen waarin te veel chemicaliën zitten en dan specifiek shampoos met sulfaten en parabenen. Deze zijn slecht voor het milieu en ook nadelig voor je eigen gezondheid. Let ook op je eigen haar en de eisen van je haar. Als jouw haar erg vet is, is het geen probleem om een shampoo te nemen die je haar wat ontvet, maar als je al droog haar hebt is het een bijzonder slecht idee om het nog droger te maken.Daarnaast is het ook belangrijk dat je shampoo niet te veel proteïnen bevatten. Te veel proteïnen zorgen ervoor dat je haar bros wordt. 

 

Als je je haar wat meer glans wilt geven, is een niet bijzonder bekende manier om dat te doen het mengen van apelciderazijn met warm water. Breng dit eens per maand aan in je haar en je haar zal weer glanzen. 

 

Het drogen van je haar speelt ook een grote rol bij de gezondheid van je haar. Veel mensen drogen hun haar ofwel met een warme föhn, ofwel met een normale handdoek. Beide van deze manieren zijn niet bijzonder goed voor je haar. In het eerste geval, omdat de hitte je haar bros maakt en uitdroogt. In het tweede geval, omdat handdoeken erg ruw zijn en je haar kunnen beschadigen. Als je normale handdoeken gebruikt loop je ook de kans om de uiteindes van je haar te splitten. Om dit te voorkomen kan je ofwel een zachte handdoek kopen ofwel een tshirt gebruiken om je haar te drogen.

 

Voor meer informatie kan je altijd naar een kapsalon in delft of een hairdresser delft gaan.

 

https://www.onekappers.nl/
Avatar
Sidebar