Forest Soap
Sport

Karpers spotten in de zomer

De zomermaanden is de tijd dat we de meeste vissers aan de waterkant kunnen treffen. Met warme temperaturen in het zonnetje en de heerlijke natuur om je heen. Logisch dat er dan veel mensen op uit trekken. Het is echter soms erg moeilijk om in deze periode je vis te vangen. Want naast de mens kan ook de vis een echte zonneaanbidder zijn. De eetlust is dan ver te zoeken, wat het vangen nagenoeg onmogelijk maakt. Uiteraard heb je dan een lekker zonnetje kunnen vangen, maar niet waarvoor je echt gekomen bent: het vangen van vis. 

Maar hoe kunnen we in deze periode de vis dan toch verleiden om te azen? Het simpele antwoord is: “Maak het ze makkelijk!”. Maar hoe doe je dit dan? Simpel gezegd kan je bij jezelf nagaan dat als je aan het luieren bent, het veel meer moeite kost om je te doen bewegen eten of drinken te gaan pakken. Liever hebben we dat het naar ons toegebracht wordt. Wanneer het voor onze neus staat gaat het er vervolgens erg makkelijk in. Ook dit geldt voor vis. Door juist de vis te vinden en deze heel gericht aan te werpen kan het dus toch lukken om de vis over de (net)streep heen te trekken. Helaas kan dit betekenen dat we zelf minder luieren in de zon, maar dit zal je geheid meer vis doen vangen.

Het meest belangrijke onderdeel in je viskoffer is in deze periode een polaroid bril. Daarnaast kan je met een lichte penhengel kleine vismolen en karperhaak aan de slag. Loop hiermee rond het water op zoek naar luierende vis. Zeker in de echt vroege ochtend uren (bij eerste licht) kan de karper he wateroppervlak rustig afstruinen naar insecten. In de latere ochtend kan je de vis vaak ook goed spotten met je polaroid bril. Nu is het zaak om de karper voorzichtig aan te werpen met brood, ontbijtkoek of brokken voor honden of katten. Eventueel kan je een dele van het water voorzien van een paar handen brokken. Let hierbij wel op aanwezigheid van (water)vogels die een stek hierdoor compleet kunnen ruïneren. In een korte tijd kan je op deze manier verschillende karpers vangen al voor de dagjes vissers neer strijken en al zwetend in de zon hopen op een visje. 

https://www.sportvisgigant.nl/