Forest Soap
Image default
Dienstverlening

Leer de basis van lassen met een cursus lassen voor beginners

Denkt u erover na een cursus lassen voor beginners in Nunspeet, Gelderland, te volgen? Wacht dan niet langer, maar ga ervoor! Door deze cursus leert u een techniek te beheersen die veel wordt gevraagd van werknemers, waarmee u uw kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Met een beginnerscursus leert u de basis van lassen kennen, waardoor u zonder enige kennis in kunt stappen.

Wat leert u bij een cursus lassen voor beginners?

Bij een cursus lassen voor beginners leert u vanzelfsprekend de basis van het vak, maar doordat lassen snel te leren is, kunt u na de cursus van enkele weken al zelfstandig aan de slag. U kunt bij Bronckhorst Lastechniek kiezen uit een aanbod van vier verschillende lastechniek cursussen:

  • MIG/MAG lassen: dit is de meest voorkomende techniek van lassen. Bij deze techniek maakt u gebruik van gas, waardoor twee metalen aan elkaar gelast worden.
  • TIG lassen: dit is een techniek van lassen waarbij u zeer gedetailleerd te werk moet gaan. Bij TIG lassen wordt gebruik gemaakt van een edelgas om twee stukken metaal aan elkaar te laten smelten.
  • Booglassen met beklede elektroden: deze variant staat bekend als elektrisch lassen, hoewel het zeker niet de enige lastechniek is waarbij elektriciteit wordt gebruikt. Bij deze techniek wordt een elektrische boog gebruikt, die de metalen aan elkaar doet smelten.
  • Autogeen lassen: deze techniek wordt gekenmerkt doordat er met een extreem hete vlam wordt gelast.

Waar kunt u een cursus volgen?

Bronckhorst Lastechniek heeft een eigen lasschool, waarbij bovenstaande cursussen alle vier worden aangeboden. De vakschool bevindt zich in Nunspeet, waardoor dit de ideale locatie is voor wie in Gelderland woont. De cursus lassen voor beginners duurt 18 tot 22 weken en kost u per avond drie uur. Theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen, waardoor u aan het einde van de cursus alle details van lassen kent. 

https://lastechniek.com/