Forest Soap
Image default
Toerisme

Mooiste steden in China

Iedereen heeft wel eens bij zijn plaatselijke Chinees in Neerbeek bijvoorbeeld gegeten. Wellicht ben je op dat moment ook, net als ons, zeer gefascineerd geweest naar de manier waarop die Chinees in Neerbeek is ingericht. Je voelt je als het ware een beetje op vakantie in China, maar toch schijnt de inrichting van zo’n restaurant nog te verbleken in al het moois dat het land daadwerkelijk te bieden heeft. Daarom nemen we je graag mee op reis naar de mooiste, bijzonderste en indrukwekkendste steden van het mystieke China.

Beijing

Beijing wordt ook vaker genoemd als Peking en is de hoofdstad van China sinds de Mongoolse Yuan-dynastie. Daardoor is dit zonder twijfel ook één van de oudste steden van het land. De stad telt bijna 20 miljoen inwoners, heel Nederland zou zich hier dus kunnen vestigen. Enkel Shanghai is qua inwoner aantallen een nog grotere stad in China. Tevens staat Beijing ook vol met prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheden.

Shanghai

Zoals we hierboven al hebben verteld is Shanghai de grootste stad van heel China, maar is het niet de hoofdstad van het land. In 2013 telde de stad maar liefst ruim 23 miljoen inwoners. Ons hele land kun je dus twee keer in kwijt in slechts twee steden van China. Met dit aantal inwoners behoort Shanghai tevens tot de grootste steden ter wereld.

Suzhou

Suzhou staat ook wel bekend als het Venetië van China en zodra je hier arriveert, weet je ook gelijk waarom. Het stadje beschikt net zoals de wereldberoemde stad in Italië over gondels, grachten, bootjes en kanalen. Zelfs de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Marco Polo benoemde Suzhou ooit tot één van de mooiste steden van China.

Lijiang

Dit Chinese stadje is een waar doolhof van straatjes, bruggetjes, stromende kanalen en gammele oude gebouwtjes. Niet voor niets is het één van de drukst bezochte stadjes van China, want net als Suzhou wordt Lijiang door de vele kanaaltjes gezien als het Venetië van China.

https://pomlai-geleen.nl/chinees-beek/