Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Propyleenglycol: Wat is het en waarin het het verwerkt?

Propyleenglycol: Wat is het en waarin het het verwerkt?

Propyleenglycol is een organische verbinding die in veel producten wordt gebruikt. Het is goedgekeurd door de FDA en is over het algemeen veilig om te gebruiken in kleine hoeveelheden. Sommige mensen kunnen er echter gevoelig voor zijn en moeten het gebruik van producten met propyleenglycol vermijden. Laten we eens kijken wat deze chemische stof is, waar je het kunt vinden, en hoe je kunt weten of het in een product zit dat je gebruikt. 

 

Wat is propyleenglycol? 

Propyleenglycol is een organische verbinding die al bestaat sinds het midden van de 19e eeuw. Het is kleurloos en reukloos met een licht zoete smaak. Het wordt geclassificeerd als een alcohol omdat het twee hydroxylgroepen bevat, maar de effecten zijn vergelijkbaar met die van andere in water oplosbare oplosmiddelen zoals glycerine of ethanol. 

 

Waar komt propyleenglycol voor? 

Propyleenglycol komt voor in veel producten, waaronder cosmetica, voedingsmiddelen, medicijnen en zelfs antivries. Propyleenglycol maakt ongeveer 60% uit van alle antivries die tegenwoordig wordt verkocht. Het wordt ook gebruikt als bewaarmiddel in cosmetica en verzorgingsproducten zoals shampoo en lotion. Bovendien kan propyleenglycol worden gevonden in bewerkte voedingsmiddelen zoals taartmixen en glazuur, frisdranken en sappen, bevroren desserts, saladedressings, sauzen en jus, bakmixen, snoeprepen en nog veel meer! 

 

Hoe weet ik of een product propyleenglycol bevat? 

Om ervoor te zorgen dat je niet onbedoeld aan te veel propyleenglycol wordt blootgesteld – vooral als je allergieën of gevoeligheden hebt – moet je op zoek gaan naar alternatieve producten die dit ingrediënt niet bevatten. De beste manier om te weten of een product propyleenglycol bevat, is het zorgvuldig lezen van het ingrediënten etiket voordat je een product koopt dat je regelmatig gebruikt. Als het etiket niet specifiek propyleenglycol vermeldt, maar wel ‘alcohol’ of ‘alifatische alcohol’, dan is de kans groot dat het ook dit ingrediënt bevat. Kijk voor meer informatie over dit product zeker eens op https://www.propyleenglycol.com/

 

https://www.propyleenglycol.com/