Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Waar u op moet letten bij het verzinnen van kattennamen

Waar u op moet letten bij het verzinnen van kattennamen

Het thuisbrengen van een pas geadopteerde kat of kitten kan een super spannende tijd zijn. Het kan ook overweldigend zijn om er zeker van te zijn dat je aan alles gedacht hebt, alle spullen te verzamelen die je nodig hebt, dierenartsen en verzekeringen uit te zoeken, te beginnen met kattenbaktraining en potentiële kattenoppassers te vinden.

Met al deze belangrijke dingen om over na te denken, kan het een uitdaging zijn om creatief te zijn en een goede naam voor uw nieuwe gezinslid te bedenken. U wilt iets kiezen waar alle gezinsleden het mee eens zijn, en iets dat geen uitgebreide uitleg behoeft wanneer u naar uw kat verwijst in het bijzijn van anderen. Hieronder vindt u enkele van onze beste tips voor het kiezen van kattennamen.

Haast u niet bij het kiezen van een naam

Vergeet niet dat u deze kattennamen misschien wel meer dan 15 jaar gebruikt! Als je er nog geen gekozen hebt voordat je nieuwe kat er is, is dat geen ramp. Het is veel beter om te wachten met het kiezen van een naam dan ze te laten wennen aan een naam, en die dan een paar weken later te veranderen, net nu ze eraan gewend raken.

Maak het niet te ingewikkeld

Kies een naam die eenvoudig en gemakkelijk uit te spreken is. Als uw naam te ingewikkeld is, raakt uw kat waarschijnlijk in de war. U zou zich ook dom kunnen voelen als u de naam roept wanneer u wilt dat hij naar u toe komt.

Als u kiest voor een lange naam omdat die een persoonlijke betekenis heeft, wees dan bereid om een afgekorte versie te gebruiken voor dagelijks gebruik. Als u bijvoorbeeld een fan bent van Lord of the Rings en u wilt uw kat Samwise Gamgee noemen, dan is het eenvoudiger en makkelijker om Sam te gebruiken.

Denk aan de andere namen in het huishouden

Probeer niet iets te kiezen dat te veel lijkt op iemand anders in huis, met twee of vier poten. Als je een hond hebt die Joe heet, kan de naam Mo voor je kat verwarring veroorzaken wanneer je de aandacht van slechts één van hen probeert te krijgen.

Word niet te grappig

U denkt misschien dat het hilarisch is om uw kat een naam te geven die op het randje is van ongepastheid, maar vergeet niet dat u deze naam dan moet gebruiken bij de inschrijving bij uw dierenarts. Het zal worden omgeroepen in de wachtruimte, en u zult uw dierenoppas, collega’s en familieleden ook moeten vertellen hoe uw kat heet.

Denk aan hun persoonlijkheid

Door te wachten met het geven van een naam tot de kat arriveert, heb je de kans om te zien hoe hun persoonlijkheid is, en dit kan een inspiratie zijn voor een naamkeuze. Als het een kleine kat is met een pittige persoonlijkheid, ga je misschien voor iets als Bruiser. Als het een grote clown is, kies je misschien voor Goofy.

Denk aan hun uiterlijk

Sommige katten hebben unieke markeringen of bepaalde dingen aan hun uiterlijk die inspireren tot een naamkeuze. Als het een kale Sphynx is, kies je misschien voor Yul, naar de beroemde kale acteur. Als het een roodbruine tabby is, kies je misschien voor Rusty of Ginger.