Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

5 tips bij een verstopte wc

Een probleem dat veel voorkomt en dat iedereen zo kan overkomen, een verstopping in de wc. Gelukkig kan je dit probleem zelf proberen te verhelpen. Hieronder worden 5 tips gegeven

 

Heet water

Wat iedereen in huis heeft, is natuurlijk water. Doe het hete water in de toilet en kijk of het doorspoelt. Als het meteen doorspoelt, is het probleem opgelost. Als dit niet werkt, wacht dan nog eventjes. Helpt dit ook niet? Dan zit de verstopping waarschijnlijk in de pijpleiding en kan je dit niet oplossen met heet water.

 

PET-fles

Veel mensen hebben tegenwoordig geen ontstopper meer in huis. Dit kan je makkelijk zelf maken met een PET-fles. Knip de onderkant van de fles eraf en ga dan een paar keer met de fles op en neer in de toilet. Dit werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als een ontstopper. Als het water dan los komt, heb je de ontstopping opgelost. 

 

Wc-borstel

Je verwacht het misschien niet, maar de wc-borstel is soms handig om te gebruiken bij een ontstopping. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken bij het wegduwen van wc-papier. Ga heen en weer met de wc-borstel zodat er een soort vacuüm vrijkomt. Als je dan doorspoelt en alles loopt gewoon weer goed, is het probleem verholpen. 

 

Wc-ontstopper

Als je beschikt over een wc-ontstopper is dit ook een goede manier om een verstopping op te lossen. Het gaat dan meestal wel om kleine verstoppingen in de wc. Zet de ontstopper over de afvoer en dan zuigt die vacuüm. Trek vervolgens hard de ontstopper los. Herhaal dit een paar keer en als het goed is, is het probleem dan opgelost.

 

Chemische wc-ontstopper

Dit is een manier die niet echt milieuvriendelijk is, probeer daarom eerst andere opties. Dit is een middeltje dat te koop is in drogisten. Gooi dit door de wc en op deze manier wordt de verstopping gestopt. Het gaat hier dan meestal om haren over wc-papier. Als dit ook niet werkt, schakel dan een vakman in.