Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Een diepgaande blik op verschillende soorten fiets accu's

E-bikes hebben de fietswereld drastisch veranderd, waardoor we verder en sneller kunnen fietsen met minder inspanning. Een onmisbaar onderdeel van een e-bike is de fiets accu, die de benodigde energie levert voor je elektrische ondersteuning. Er zijn verschillende soorten fiets accu’s op de markt, elk met hun eigen voordelen en prestatiekenmerken. In deze blog duiken we dieper in de wereld van fiets accu’s.

Lood-zuur accu’s

Lood-zuur accu’s zijn de oudste en goedkoopste optie voor e-bike accu’s. Ze zijn zwaar en hebben een relatief lage energiedichtheid, wat betekent dat ze een kortere actieradius bieden in vergelijking met andere accu’s. Bovendien hebben ze een kortere levensduur en kunnen ze milieuproblemen veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden afgevoerd. Lood-zuur accu’s zijn daarom geschikter voor fietsers die een klein budget hebben en de beperkte prestaties voor lief nemen.

NiMH (nikkel-metaalhydride) accu’s

NiMH-accu’s zijn een verbetering ten opzichte van lood-zuur accu’s en bieden een hogere energiedichtheid en een langere levensduur. Ze zijn lichter dan lood-zuur accu’s en presteren beter bij koud weer, maar hebben nog steeds een kortere actieradius in vergelijking met Lithium-ion accu’s. NiMH-accu’s zijn zelfontladend, wat betekent dat ze energie verliezen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit kan een probleem zijn als je je e-bike lange tijd niet gebruikt.

Li-ion (Lithium-ion) accu’s

Li-ion accu’s zijn de meest voorkomende en populaire keuze voor e-bikes vanwege hun hoge energiedichtheid, lange levensduur en verbeterde prestaties bij koud weer. Ze hebben een veel langere actieradius in vergelijking met lood-zuur en NiMH-accu’s, en zijn bovendien licht van gewicht, waardoor ze perfect zijn voor dagelijkse woon-werkverkeer en langere fietstochten. 

Factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een fiets accu

Bij het kiezen van een fiets accu van rebatt zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals het gewicht, de actieradius, de levensduur en de kosten. Je moet ook nadenken over de omstandigheden waarin je je e-bike zult gebruiken, zoals het weer en de afstand die je dagelijks aflegt. Tot slot is het belangrijk om de garantie en de beschikbaarheid van vervangende accu’s te controleren, omdat dit je toekomstige onderhoudskosten kan beïnvloeden.

https://www.rebatt.nl/