Forest Soap
Image default
Energie

Elektrische meterkast is belangrijk

De elektrische meterkast is een belangrijk onderdeel van het elektrische systeem van je huis. Als hij niet goed functioneert, kunnen zich allerlei elektrische problemen voordoen. Elektrische meters kunnen tientallen jaren meegaan. Maar als er een defect raakt, kan vervanging ernstige elektrische schade en veiligheidsproblemen voorkomen. Dit kun je het beste laten doen door een elektricien van Elektricien-Hoofddorp.nl. Zo voorkom je gevaarlijke situaties en weet je zeker dat de meterkast op de juiste manier is aangesloten. Gelukkig duurt het vervangen van een meterkast ongeveer een dag of minder (het gemiddelde is 4 tot 8 uur).

Meterkast laten vervangen door elektricien

Alleen een erkende elektricien mag dit soort werk doen. Er zijn veel veiligheidsrisico’s aan verbonden en gecertificeerde technici en elektriciens zijn verzekerd tegen alles wat mogelijk fout kan gaan. Het vervangen van dit cruciale onderdeel vereist geavanceerde elektrische vaardigheden en kan ook enige herbedrading vereisen. Een elektricien kan alle werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn naast het vervangen van de meterkast. Zij zullen ook helpen het juiste type en de sterkte van de eenheid te kiezen. Wanneer je dit zelf gaat doen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. 

Hoe wordt een meterkast vervangen

Niet alle meterkasten van tegenwoordig voldoen aan de veiligheidseisen, waardoor ze vervangen moeten worden. Zo zorg je dat er zo min mogelijk storingen ontstaan en weet je zeker dat alles veilig is. Het beste kun je dit door vakmensen laten doen want zij zorgen dat het vervangen op een professionele manier gebeurt. Wanneer de meterkast vervangen wordt, moet de stroom in het huis of gebouw volledig worden afgesloten. De elektriciteitskabels moeten worden losgekoppeld van de structuur, wat door het nutsbedrijf wordt gedaan. Vervolgens wordt de glazen meter uit de meterkast verwijderd en wordt de meterkast losgeschroefd. De kabel die op de meterkast is aangesloten wordt vervolgens doorgeknipt.