Forest Soap
Image default
Energie

Bespaar stroom en verdien geld met zonnepanelen

De energieprijzen worden steeds hoger en hoger, en dit is voor de meesten een groot probleem. Maar wat als we je vertelden dat je hier ook voordelen uit kunt halen? Jazeker, je kan namelijk ook elektriciteit gaan verkopen. De makkelijkste manier om hier geld aan te verdienen is met zonnepanelen. Je kan dan namelijk elektriciteit opwekken uit zonlicht. Op z’n minst kan je een groot deel van je eigen energieverbruik terugverdienen, maar op z’n best kan het een leuke extra inkomstenbron worden. Elektriciens Zaandam 075 zullen je helpen bij het bepalen wat de beste optie voor jouw situatie is.

Hoe je meter je rendement kan bepalen

Een belangrijke factor die bepaalt hoeveel geld je over gaat houden aan de zonnepanelen bevindt zich al in je meterkast: het is de elektriciteitsmeter. Er bestaan hoofdzakelijk twee soorten meter: meters die teruggeleverde energie apart bijhouden, en meters die dat niet doen. Bij het eerste soort zal je een relatief laag tarief voor de teruggeleverde energie ontvangen, en moet je transportkosten over de gebruikte energie betalen. De tweede groep is het beste als je zonnepanelen hebt, maar ze worden niet meer geplaatst. Deze meters tellen alle teruggeleverde energie als -1 gebruikte energie. Je krijgt er dus als het ware het bedrag dat je normaal aan je energiemaatschappij zou moeten betalen voor.

Wat als je geen zonnepanelen kan betalen?

Niet iedereen kan zonnepanelen betalen, maar dit geeft ook niet. Je hoeft namelijk zelf geen zonnepanelen op je dak te leggen. Er zijn namelijk veel bedrijven die dolgraag je dak zouden huren. Zij leggen dan zonnepanelen op je dak, en jij ontvangt in ruil daarvoor iedere maand een leuk bedrag. Vaak bieden deze bedrijven je ook de optie om tegen een voordelig tarief een deel van de energie te kopen. Een andere optie is om mee te doen aan een collectieve inkoop van zonnepanelen. Er verenigen zich dan een hoop consumenten om samen bij een leverancier een lagere prijs af te dwingen.