Forest Soap
Image default
Aanbiedingen

Hoe zet jij je koffie?

Hoe zet jij je koffie?

Er zijn verschillende manieren waarop je koffie kunt zetten. Veel mensen kiezen hun koffiezetapparaat en blijven hier lang bij. Wat is jouw favoriet? En is het misschien tijd voor een andere optie?

 

Filterkoffie

Dit is een bekende manier voor veel Nederlanders. Je doet de juiste hoeveelheid gemalen koffie in een filter in het koffiezetapparaat en voegt de juiste hoeveelheid water toe aan het reservoir. Dan druk je op het knopje om de koffie te maken. Het water wordt opgewarmd en stroomt door de gemalen koffie en het filter heen. Je kunt dit ook handmatig doen met een filterhouder en heet water. Je zet dan de filterhouder met filter en de juister hoeveelheid koffie op je kopje. Het hete water schenk je dan langzaam het filter in.

 

French press

Met de French press doe je de juiste hoeveelheid koffie in het glas en schenk je er heet water overheen. Je laat dit enkele minuten staan waarna je met de filter press de koffie naar beneden duwt en bovenaan de koffie overblijft. Dit schenk je dan in je kopje. 

 

Cold brew

Mensen kennen dit misschien wel van Starbucks, maar je kunt dit ook gemakkelijk zelf maken! Het verschil met de andere koffies is dat je een cold brew met koud water maakt. Omdat het water koud is, duurt het een stuk langer voordat het water de aroma’s uit de koffie heeft getrokken. Je maakt een cold brew door (vers-)gemalen koffie in een kan met koud water te laten staan voor ongeveer 12 tot 24 uur. Daarna gooi je het mengsel door een zeef met kleine gaten of een filter dat je van tevoren nat maakt. Je kunt een cold brew ongeveer een week lang in de koelkast bewaren. Met een paar ijsklontjes erin heb je een koude koffie die zoeter is dan een normale filterkoffie. Door de temperatuur krijg je namelijk een minder bittere smaak.

 

Verse of gemalen bonen?

Hierbij kun je kiezen voor een pak gemalen koffie of voor verse koffiebonen. Het voordeel van zelf de verse bonen malen, is dat je een smaakvoller bakje koffie krijgt. Zuurstof tast namelijk de smaak van de koffie al binnen een aantal minuten aan.

 

Nespresso

Om de reclames kun je niet heen. Nespresso cups stralen luxe en kwaliteit uit. De cups bevatten gemalen koffie, maar zijn vacuüm verpakt waardoor je wel de smaak behoudt. Je kunt verschillende smaken van Nespresso bestellen zodat je elke keer meerdere smaken in huis kunt hebben. Zo is er voor ieders wat wils en heb je altijd een vers bakje koffie. 

 

https://www.koffiecupster.nl/