Forest Soap
Tuin en buitenleven

Kies voor opsluitbanden in de kleur antraciet

Opsluitbanden geven je tuin een fraai uiterlijk. Ze zorgen ervoor dat de tuin gescheiden wordt van het terras maar ook dat het laatste netjes op zijn plek blijft liggen. De banden zijn in verschillende kleuren te koop dus je kunt ook voor opsluitbanden antraciet kiezen. 

Waarvoor kun je opsluitbanden gebruiken?

Bij Sierbeton Online vind je diverse opsluitbanden in de kleur antraciet. Deze kleur heeft als voordeel dat je er niet zo snel viezigheid op ziet maar het staat veelal goed bij de inrichting van de meeste tuinen. Zeker als je de banden wilt gebruiken om een terras van tegels of een oprit netjes af te werken kleuren deze banden eigenlijk nagenoeg altijd. 

Voordelen van betonnen opsluitbanden

Opsluitbanden worden vaak van beton gemaakt. Deze banden hebben natuurlijke grondstoffen en zijn duurzaam. Ze gaan lang mee en zijn ook nog eens goed voor het milieu, mede omdat ze amper slijten en hergebruikt kunnen worden. Banden van beton zijn vrij zwaar maar dat is nuttig omdat ze er zo voor zorgen dat de stoep die ze omsluiten niet kan verzakken. 

Volledig ingraven of een randje boven de grond laten staan

Banden worden soms volledig ingegraven maar je kunt er ook voor kiezen een deel boven de grond te laten staan. De banden sluiten netjes op elkaar aan doordat er een uitsparing in zit en ze daardoor goed in elkaar passen. Als je de banden gebruikt voor een oprit of terras zullen ze even hoog of net iets lager ligger liggen zodat ze goed afwateren en je er gemakkelijk overheen kunt met een auto of iets. Gebruik je de banden om een soort border mee te creëren waar je planten en bloemen in zet dan mogen deze verder boven de grond blijven staan zodat je een duidelijke afscheiding hebt en de losse grond binnen de banden blijft.