Skip to content
Forestsoap

Waarom maakt PTT Post zelf de PTT brievenbus niet meer?

Ja, dat is een goede vraag! Voor zover ik heb begrepen komt het omdat de mal waarin het kunststof normaliter gegoten wordt, kapot is. Je zult denken ‘dan maak je deze toch gewoon weer even snel?”. Maar een nieuwe mal maak je niet zomaar, dat kost geld, heel veel geld…

Waarschijnlijk kan Postnl met haar diensten zoals het bezorgen van post en pakketten veel meer en veel gemakkelijker haar geld verdienen. Rond 2008, toen de brievenbussen mal kapot ging hebben ze in ieder geval besloten om deze niet meer te maken of te vervangen. En dat is best jammer. Het is namelijk een typisch Nederlandse bus, je ziet ‘m in geen enkel ander land. En hoewel deze misschien wel een beetje simpel oogt, is de bus eigenlijk extreem handig omdat je er niet alleen post in kwijt kunt, maar omdat er ook pakketjes in geworpen kunnen worden. Pakketjes zo groot als een schoenendoos passen er gewoon in. We zien ze nog steeds staan hoor, die oude brievenbussen, vooral op het platte land. Maar de hoeveelheid neemt af. Want zodra ze kapot gaan, kun je ze niet meer door een zelfde exemplaar vervangen.

Ptt brievenbus nieuwe stijl

Voor alle liefhebbers van die oude vertrouwde ptt brievenbus is er gelukkig goed nieuws. Er zijn nu namelijk soortgelijke exemplaren op de markt gekomen. Deze zijn geheel geinspireerd op het groene vertrouwde model en eigenlijk zie je, als je ze niet naast elkaar houdt, niet eens direct dat het eigenlijk om een ander brievenbusmerk gaat. Het nieuwe model met slot heeft ook zo’n tussenklepje met gleuf, net zoals die van de Ptt. Als je denk dat je die dag pakketjes ontvangt kun je besluiten om je bus niet af te sluiten zodat de bezorger de middenklep kan openen en dus het pakje in de postbus kan leggen. Wil je uberhaupt nooit je slotje gebruiken? Kies dan voor het model zonder slot. Deze is nog goedkoper ook! Je moet alleen wel even allert zijn bij aankoop van de Ptt bus want het nieuwe model kan niet meer gehangen worden aan de oude brievenbuspaal. Wil je je brievenbus vrijstaand plaatsen? Dan moet je er dus een passende paal bij kopen.

Woon je binnen 10 meter van de weg, kies dan voor een brievenbusklep

Woon je binnen een straal van 10 meter van de openbare weg af en is je oude Ptt brievenbus aan vervanging toe? Kijk dan eerst even of je voordeur zich niet toevallig binnen die 10 meter grens bevindt. Als dat namelijk wel zo is, kun je ook een brievenbus in je deur laten maken en ontvang je je post en kleine pakketjes voortaan gewoon binnen op de deurmat. Veel gemakkelijker voor jou, vooral als je s’ochtends de ochtendkrant ontvangt. Je hoeft ‘m dan alleen maar even van de deurmat op te rapen en vervolgens kun je lekker aan tafel gaan zitten. Je hoeft niet meer naar buiten om te kijken of de bezorger dan al toevallig is langs geweest. Wil je een postopvang in de deur dan kun je volstaan met een brievenbusklep. Deze zijn vaak in verschillende prijsklasse verkrijgbaar. De kunststof modellen en aluminium modellen zijn vaak het goedkoopste, de rvs is vaak wat prijziger. Je doet er wel verstandig aan dat als je een brievenbusklep aanschaft, je dan meteen ook een brievenbus tochtwering koopt. Zo’n klep in de deur is namelijk wel leuk, maar laat best wel veel tocht en kou door de gleuf heen komen. De tochtwering of tochtborstel zorgt ervoor dat de kou en tocht wordt tegengehouden. Het is echt de moeite waard om gelijk ook voor de tochtwering te gaan omdat je anders waarschijnlijk veel geld kwijt zult zijn aan stookkosten.

Avatar
Sidebar