Forest Soap
Image default
Kinderen

Van speelgoed auto naar afstand bestuurbare auto

Een afstand bestuurbare auto kan een goede investering zijn, mits je kind ook oud genoeg is. Het zou jammer zijn als je een gloednieuwe op afstand bestuurbare auto hebt gekocht als verjaardagscadeau voor je kind, maar hij is nog niet oud genoeg om te snappen hoe die werkt. Daarom moet je altijd goed kijken wat voor minimumleeftijd er op de verpakking staat. Die staat er namelijk niet voor niets! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er al eentje te kopen wanneer je kind nog maar een baby is, zodat je er zelf een paar jaar plezier aan hebt.

Beginnen met een speelgoed auto

Als baby zijnde kun je nog niet echt met autootjes spelen. Vaak sabbelen ze er liever op dan dat ze er mee willen spelen, wat vaak nog gevaarlijk kan zijn ook. De allereerste autootjes die je voor kinderen kan kopen zijn vaak grote auto’s, waar weinig tot geen kleine losse onderdelen aanzitten. Zo kunnen ze niks in hun mond stoppen. Als ze dan groter worden, dan kun je kleinere autootjes kopen en wat luxere autootjes met losse onderdelen, zodat ze ook zelf auto’s kunnen bouwen. Kinderen snappen meestal op tweejarige leeftijd dat ze niet alles in de mond moeten stoppen, hierdoor is het veiliger om met losse onderdelen te spelen.

Grote auto’s voor grote jongens

Een afstand bestuurbare auto wordt aangeraden voor kinderen met een minimum leeftijd vanaf vier jaar. Je kunt het natuurlijk ook eerder voor je kinderen kopen, maar dit kan betekenen dat ze nog niet snappen hoe het werkt Uiteindelijk kun je natuurlijk wel wachten totdat je kind oud genoeg is om te begrijpen hoe die wel werkt. Maar als een kind vier is, kunnen ze makkelijk begrijpen hoe de knopjes werken en blijven ze ook onthouden welk knopje waarvoor is. Dit maakt het voor een kind ook zelf leuk om ermee te spelen, want als je er niks van begrijpt, is het ook minder leuk om mee te spelen.