Skip to content

Waarom zou je als alleenstaanste moeder vaker wat leuks met je kinderen moeten doen?

Alleenstaande moeders hebben het altijd druk. Druk bezig om voor haar gezin te zorgen, druk met huiswerk, druk met het verzorgen van de kinderen, druk met bijlessen aan haar kind en druk met het bijwonen van schoolactiviteiten. Ze moet ook tijd maken om te kijken naar de wedstrijden van haar kinderen op het gebied van sport en andere interesses. De lijst kan zo maar doorgaan.

Drukte moet geen reden zin om nieuwe ervaringen te delen met je kinderen

Als dit onze definitie van druk zijn is, wie is dat dan niet? Alleenstaande moeders zijn net als gewone mensen met taken en plichten. Daarom is er niets eigenaardigs aan om een alleenstaande moeder te zijn en daar druk mee te zijn. 

Waarom is drukte een keus en kun je het onder een gemoedstoestand plaatsen?

We zijn allemaal drukke bijen. Druk bezig zijn is een gemoedstoestand. Er zijn gewoon een heleboel dingen die gedaan moeten worden, dus deze dingen gedaan krijgen begint met een plan. Elk plan wordt uitgevoerd door prioriteiten te stellen. Mag ik voorstellen dat de prioriteit op zondag ligt bij het genieten van de dag, ontspannen met je kinderen? Neem ze na de kerk mee naar het park en laat ze zich vermaken met andere kinderen in de speeltuin, terwijl u ofwel een snelle wandeling maakt, ofwel uw favoriete tijdschrift leest of een boek leest. Ze zullen na dit alles uitgehongerd zijn, dus neem ze mee naar hun favoriete lunchplek of kijk naar dagje weg tickets. Na de stevige lunch zullen ze zich nu moe en slaperig voelen, dus het is tijd om ze thuis te krijgen voor een dutje. Nu kunt u kiezen wat u wilt doen, u kunt met hen een dutje doen of uw huishoudelijk werk doen of blijven relaxen in wat u maar wilt – films, internet, lezen, enz.

Kinderen zijn gewend aan regelmaat, dit betekent niet dat ze elk weekend dezelfde activiteiten moeten doen

Kinderen vervelen zich gemakkelijk en ze willen niet elk weekend dezelfde activiteiten doen. U moet elke zondag een dag maken waar uw kinderen naar uitkijken. Probeer elke zondag verschillende activiteiten te plannen. U kunt ook een bezoek brengen aan familie en vrienden. Controleer of vrienden of familieleden een verjaardagsfeestje geven. Zondagen kunnen ook dagen zijn om samen nieuwe dingen te leren. Uw kinderen kunnen geïnteresseerd zijn in het leren spelen van golf of een muziekinstrument. Ze kunnen geïnteresseerd zijn in bakken of koken. Om er zeker van te zijn dat u niet zonder ideeën komt te zitten over wat u op zondag kunt doen, kunt u uw kinderen vragen wat ze moeten doen. Betrek uw kinderen erbij om van de zondag een leuke dag voor uw gezin te maken. 

Alleen omdat je een alleenstaande moeder bent, betekent niet dat je het te druk hebt om van de zondag en je kinderen te genieten. Zondag is altijd leuk met de kinderen. Zondag is een dag van ontspanning om je voor te bereiden en te revitaliseren voor de komende week.

https://ticketforsale.nl/
Avatar
Sidebar