Forest Soap
Woningen

Woning kopen via makelaar in Curaçao

 

Als je wilt emigreren naar een land zoals Curaçao, kan het best lastig zijn om een goede makelaar te vinden die je echt helpt bij het zoeken van een woning. Dit kan namelijk lastig te vinden zijn. Gelukkig kun je Century 21 inschakelen. Century 21 is een grote makelaar in Curaçao.

Wat heb je nodig voor het kopen van een huis?

Als je een huis op het oog hebt die je wilt kopen in Curaçao, moet je eerst een bod doen. Dit kun je makkelijk doen via Century 21Op dit bod komt vaak een tegenbod. Hieruit kun je samen de uiteindelijke koopprijs van het huis bepalen. Ook wordt er eerst overlegd over de voorwaarden die er aan het huis vast zitten. Met deze informatie wordt er een koopcontract opgesteld.

Als je hierbij ook een hypotheek af wilt sluiten, doet de hypotheekverstrekker onderzoek naar of je nog openstaande leningen hebt of hebt gehad. Ook kijken ze naar de waarde van het huis en de hoeveelheid geld die je hebt gehad.

Als dit allemaal gedaan is, wordt de informatie doorgestuurd naar de notaris. De notaris zorgt er voor dat alles in orde komt voor het kopen van de woning. Hierbij vraagt de notaris ook een aantal papieren van beide partijen. Daarna stelt hij een definitieve koopakte op. Na het tekenen van deze koopakte wordt het huis aan jou overgedragen.

Een huis laten bouwen in Curaçao

Voordat je een woning kunt laten bouwen, moet je eerst een kavel aanschaffen. Een kavel is een stuk land waar je op mag bouwen. Dit is niet iets wat je zomaar aan kunt schaffen. Daarom is het slim om hierbij Century 21 in te schakelen.

Voordat je een kavel koopt, moet je eerst rekening houden met welk huis je er op wilt bouwen. De bestemming van een kavel ligt altijd vast. Wel is het mogelijk om het ontwerp van de woning helemaal zelf te bepalen. Hierbij moet je wel rekening houden met de eisen. Ook is het verplicht om een bouwvergunning te hebben voordat je een huis op de kavel mag bouwen.