Forest Soap
Image default
Woningen

Zomer? Doe je raam open

Nu de zomers langzaam warmer en warmer worden zoek je natuurlijk verkoeling. Het is dan ook erg fijn als jij alle ramen in je huis lekker open kan gooien, zodat het heerlijk doortocht en het huis flink afgekoeld wordt. Hartstikke lekker, maar er zitten ook een paar problemen aan gekoppeld. Gelukkig is dit niets wat een raamuitzetter niet kan oplossen. Zo kan je zonder problemen jouw ramen lekker open laten zodat de zomermaanden ten minste nog iets koeler worden gemaakt.

 

Problemen met een open raam

Je raam zomaar open zetten is niet zonder risico’s. Ook in de zomermaanden kan het weer namelijk zo omslaan. Het ene moment heb je nog een lekker fris briesje door je huis blazen, het volgende moment volgt de regen en klapperen je ramen alle kanten op. Wel zo fijn als je raam dan op zijn plek wordt gehouden door een raamuitzetter zodat je deze snel dicht kan trekken als het weer verslechtert. Ook kunnen raamuitzetters erg fijn zijn in het geval van veel ramen. Als jij een raam aan de voorkant van je huis open hebt staan en je besluit in de achtertuin lekker te gaan zonnen heb je natuurlijk geen zicht op jouw voorgevel. Een inbreker zou zo door jouw raam kunnen klimmen en iets kunnen stelen. Een raamuitzetter zorgt ervoor dat jouw raam maar tot zover open kan. Dan weet je ook zeker dat een inbreker er niet makkelijk doorheen klimt. 

 

Temperatuur zo geregeld

Een ander voordeel met een raamuitzetter is dat je jouw raam zo ver open kan zetten als jij wilt. Is het erg warm in jouw huis? Zet je raam zo wijd mogelijk open. Wordt het nu toch iets te fris in huis? Dan doe je het raam gewoon een stukje verder dicht. Je kan jouw raam zo makkelijk op een kier zetten en houden. Daarmee kan je de temperatuur in jouw huis makkelijk controleren zonder dat de ramen wild openklappen. 

 

Een raamuitzetter kent nu eenmaal veel voordelen en het is dan ook zeker aan te raden om een raamuitzetter te installeren op jouw ramen. Het zorgt voor veiligheid doordat er niemand makkelijk door jouw raam heen kan klimmen. Ook zorgt het dat jouw raam niet openklapt of juist dicht klapt. De temperatuur heb je dan ook beter in de hand, zolang je maar de juiste raamuitzetter installeert.