Forest Soap
Auto’s en Motoren

5 tips om je camper voor de beste prijs te verkopen

Je staat op het punt om je caravan te verkopen. Dan is het goed om te weten waar je aan begint en waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel krijg je meer informatie over het verkopen van je camper. Die informatie wordt verstrekt door autodealer en automakelaar MV Motive uit Etten-Leur, een specialist met meer dan 20 jaar ervaring in de automotive branche. Doe hier je voordeel mee en verkoop jouw camper voor de beste prijs.

Tip 1: Bepaal een realistische prijs voor het verkopen van je camper

Voordat je de rest van je verkooptraject in kunt gaan richten moet je een realistisch verkoopbedrag vaststellen. Je hoopt natuurlijk op de beste prijs maar die moet wel realistisch zijn. Het bouwjaar, de kilometerstand, aanvullende opties en de algehele staat van onderhoud bepalen voor het grootste deel de prijs die je voor je camper kunt vragen. Vergelijk je camper daarom met vergelijkbare modellen op internet voor een inschatting van de prijs.

Tip 2: Onmisbare informatie in je online advertentie

Om je camper zelf te verkopen moet je op internet zijn. En daar heb je een duidelijke advertentie voor nodig. Geïnteresseerden moeten kunnen lezen welke prijs je vraagt, wat het bouwjaar is, hoeveel slaapplaatsen er zijn en tal van andere zaken. Je wilt namelijk alleen oprecht geïnteresseerden die gericht op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt. Wees daarom zo eerlijk mogelijk in je advertentie. Geef aan of er in gerookt is, of je met huisdieren op stap bent geweest en geef zoveel mogelijk technische specificaties zoals de aslast.

Tip 3: Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Een cliché, maar wel een die klopt. Goede foto’s zijn onmisbaar voor een verkoopadvertentie. Zorg dat de hele camper vanuit verschillende hoeken op de foto komt te staan en vergeet niet om ook de binnenkant te fotograferen. Een goede poetsbeurt van zowel de binnen- als de buitenkant doet wonderen voor de uitstraling van de camper en dat maakt het makkelijker om meer geld te vragen voor het voertuig.

Tip 4: Plaats je advertentie daar waar die het meeste opvalt

Wanneer je advertentie af is en je de foto’s hebt toegevoegd kun je deze op internet zetten. Maar waar? De meest voor de hand liggende optie is Marktplaats. Deze website trekt veel bezoekers en het is makkelijk voor kopers en verkopers om contact met elkaar te leggen. Ook Speurders.nl is een verzamelwebsite, hoewel die weliswaar minder druk bezocht wordt. Schakel daarnaast je social media accounts in voor de verkoopprocedure. Zo trek je meer bekijks voor je camper.

Tip 5: Zorg voor een opgeruimde en schone camper bij bezichtigingen

Er zijn maar weinig mensen die zonder te kijken een duur voertuig als een camper online kopen. Geïnteresseerden willen je camper eerst van dichtbij komen bekijken en misschien zelfs een proefrit maken. Zorg er daarom voor dat de camper schoon en fris is en dat deze technisch in orde is, tenzij je in de advertentie iets anders hebt vermeld.

Optioneel: besteed de verkoop uit aan autodealer MV Motive in Etten-Leur

Zoals je misschien al gemerkt hebt, valt het verkopen van een camper nog niet mee. Het is een tijdrovend proces en terwijl de camper te koop staat ben jij als eigenaar nog altijd verantwoordelijk voor kosten zoals de verzekering en de wegenbelasting.

Je hebt ook de mogelijkheid om het verkooptraject uit te besteden bij een autodealer. Of beter nog, een automakelaar. Autodealer MV Motive uit Etten-Leur heeft een groot netwerk, meer dan 20 jaar ervaring en de kennis en knowhow om verschillende verkoopkanalen in te schakelen. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar en krijg je altijd de beste prijs voor jouw camper. Tijdens de verkoopperiode kun je de camper bij de autodealer in Etten-Leur laten stallen. De automakelaar zal het voertuig schorsen zodat je tijdens het verkooptraject niet aan de voertuigverplichtingen hoeft te doen en dus geen kosten maakt voor verzekeringen, wegenbelasting en APK. Meer weten? Neem contact op met autodealer MV Motive of ga gezellig langs in Etten-Leur voor meer informatie.