Forest Soap
Auto’s en Motoren

Youngtimer regeling

De youngtimer regeling kan voor een zakelijke rijder een uitkomst bieden. Omdat deze regeling het fiscaal heel interessant maakt vanwege de lage bijtelling. Voor alle zakelijke rijders die de auto privé willen rijden en zo min mogelijk bijtelling willen betalen; lees vooral verder!

Wat is een youngtimer?

Laten we beginnen met de definitie van een youngtimer. Niet alle auto’s vallen hier namelijk zo maar onder. Een youngtimer is een personenauto die tussen de 15 en 30 jaar oud is. Dit kan elk type auto zijn. Youngtimers die vaak worden gebruikt zijn van de merken BMW, Mercedes-Benz of Audi. Omdat dit de wat luxere auto’s zijn die op leeftijd nog best wel wat comfort bieden. Zo rijdt u comfortabel, voor relatief weinig geld.

 

Wat is de youngtimer regeling?

De introductie in Nederland van de youngtimer regeling vond plaatst in het jaar 2016. De regeling houdt in dat er 35 procent bijtelling wordt betaald over de dagwaarde van de auto. Dit in tegenstelling tot de normale bijtellingsregeling waarbij de bijtelling over de cataloguswaarde van de auto wordt berekend. Doordat de dagwaarde van een youngtimer (minimaal 15 jaar oud) laag uitvalt, pakt dit zeer gunstig uit voor de bijtelling.

 

Bijtelling youngtimer berekenen

We leggen u nu uit hoe u de bijtelling van een youngtimer berekent. We nemen als voorbeeld een Audi A6 Avant en laten u zien wat het verschil is tussen de normale bijtellingsregeling en die van de youngtimer. Reguliere bijtelling nieuwe auto Bij een nieuwe Audi A6 Avant met een nieuwprijs van € 62.000 geldt een bijtelling van 24%. Met een IB-tarief van 52% komt dit neer op € 591,- bijtelling per maand. Youngtimer regeling Met de youngtimer regeling betaalt u 35% bijtelling over de dagwaarde van de auto. Bij een Audi A6 met een leeftijd van 15 jaar is deze dagwaarde € 6000,-. U betaalt daarom slechts € 91,- bijtelling per maand.

Een groot verschil toch?

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/youngtimer/