Forest Soap
Auto’s en Motoren

Zakelijk auto leasen

Als ondernemer is het vaak gewoon makkelijk en overzichtelijk voor jezelf om het beheer en onderhoud van je wagenpark onder te brengen bij een lease maatschappij. Dit is over het algemeen ook een heel verstandige keus. De leasemaatschappij regelt, afhankelijk van de overeenkomst, zo’n beetje alles voor het hele wagenpark. Van inkoop tot later weer de verkoop van de auto’s. Maar natuurlijk ook de meer dagelijkse dingen zoals onderhoud, verzekering en soms zelfs ook de brandstofkosten. Het enige dat je als ondernemer hoeft te doen is voldoen aan het contract die hiervoor gesloten is. Jij betaalt, zij doen de rest.

Zakelijk Auto leasen volgens operational lease

Operational auto leasen houdt over het algemeen in dat de leasemaatschappij je auto koopt. Als ondernemer heb je dus geen wagenpark op je bedrijfsbalans staan. Dit kan voordelig zijn, maar is wel afhankelijk van diverse factoren. Zoals die van je financiële situatie.Omdat de leasemaatschappij de kosten van de aankoop op zich neemt, zal de maatschappij waarschijnlijk wel eerst de kredietwaardigheid van je onderneming toetsen bij het Bureau Krediet Registratie. Ze willen wel zeker weten dat je de kosten die bij het contract horen kunt voldoen.

Auto leasen volgens financial lease

Bij de constructie van financial auto leasen zul je als ondernemer juist zelf de auto kopen. Dit kan natuurlijk ook gaan om een heel wagenpark. Soms is het financieel aantrekkelijker voor je onderneming om de investering voor de auto’s juist wel op de balans van je eigen bedrijf te zetten. In het geval van financial auto leasen zal de leasemaatschappij minder risico lopen. Ze zullen er dan wellicht iets eerder voor willen kiezen om je kredietwaardigheid niet te controleren. Of om iets minder nauw te kijken. Of om het eventueel benodigde krediet op een andere manier te realiseren. Zo kun je dan toch misschien auto leasen zonder BKR.

https://www.autoleasecentrale.nl/