Forest Soap
Woning en Tuin

Nuenen

De grootste plaats van de gemeente Noord-Brabant is Nuenen. Het gemeente huis zit hier ook gevestigd. De naam Nuenen is afgeleid van Nuenhem, dit betekend nieuwe plaats. Het ligt tussen Eindhoven en Helmond en is makkelijk bereikbaar. In Nuenen zijn veel bezienswaardigheden zoals molens, religieuze gebouwen zoals kerken en kloosters, wereldlijke gebouwen en musea.

 

Criminaliteit in Nuenen

In 2019 heeft de politie van Nuenen de eerste negen maanden van het jaar de veelvoorkomende misdrijven bijgehouden. In heel Nederland is er de laatste jaren een stijging in de misdrijven die te maken hebben met de drugshandel en de wapenhandel. Dit is in Nuenen niet anders, hier zie je ook een stijging in de handel. De meting van negen maanden in 2019 stijgt nu al uit boven de meting van heel 2018. De oorzaak hiervan is niet bekend. Het aantal zaken van moord en doodslag in Nederland neemt al jaren af. Tot en met september zijn dit jaar 1948 zaken geregistreerd door de politie. 315 daarvan waren in de provincie Noord-Brabant. Met de inbraken in Nuenen gaat het de laatste jaren beter. In Nuenen is in de afgelopen drie jaar 172 keer ingebroken in een woning. Dat zijn jaarlijks 52 inbraken per 10.000 woningen. Het inbraakrisico ligt daarmee lager dan het landelijk gemiddelde. Maar dat het inbraak gemiddelde is gedaald wilt niet zeggen dat je jezelf niet meer hoeft te beschermen. Denk hierbij aan lampen buiten, geen sleutel bij de deur verstoppen en goede sloten op je deur. Als je geen goede inbraakveilige sloten heeft, kun je altijd een slotenmaker in Nuenen bellen. Zei geven je ook advies welk slot het beste bij het type deur past die je hebt en wat je verder nog kunt doen om jezelf te beschermen.

 

Uitjes in Nuenen

Nuenen is een leuke plek om een heen te gaan. Er zijn veel gevarieerde uitjes die je kunt doen. Je hebt er een dierentuin, een Vincent van Gogh Museum en genoeg winkels. Voor de bierliefhebbers is er ook een tour door de Bavaria brouwerij, je krijgt een tour en kunt natuurlijk van een biertje genieten. Er is voor iedereen iets te doen in Nuenen.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-nuenen/