Forest Soap
Image default
Woning en Tuin

Soorten houten vloeren en hun voor- en nadelen

Houten vloeren zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Ze geven je huis een stukje authenticiteit en zorgen ook voor sfeer in je huis. Maar er bestaan veel verschillende soorten houten vloeren, waardoor je soms door alle bomen niet meer het bos kunt zien. Een overzichtje van de meest populaire houten vloeren vind je in dit blog, waardoor je na het lezen hopelijk een iets duidelijker beeld van de perfecte houten vloer voor in jouw huis hebt.

Soort vloer: multiplank

Multiplank betekent dat een vloer is opgebouwd uit meerdere lagen multiplex. Deze vloeren zijn sterk en robuust en ze zijn kwalitatief uitstekend, maar tegelijkertijd ook erg duurzaam. Een multiplanken vloer heeft van zichzelf geen mooie afwerking, maar met de juiste behandeling en olie, wordt deze vloer heel mooi. Wanneer je deze goed onderhoudt, blijft hij dan ook nog erg lang meegaan.

Soort vloer: parket

Parketvloeren zijn er ook in verschillende soorten. Parketvloeren zijn over het algemeen wat dunner, waardoor ze makkelijker te leggen zijn. Wel zijn ze even sterk als andere soorten vloeren. Een massieve parketvloer bestaat geheel uit massief hout. Voor de mooiste vloer moet je dan ook echt een massieve parketvloer nemen. Deze is mooi afgewerkt en gaat tevens langer mee dan andere soorten vloeren.

Soort hout: eiken

Een eikenhouten vloer is het meest populair bij houten vloeren. Eikenhout kun je gemakkelijk aankomen en is zo te bewerken dat het verschillende stijlen krijgt. Zo kun je donker eikenhout hebben, maar kan het eikenhout ook heel licht zijn. En eikenhout kan ook een glanzende of juist matte afwerking hebben. Hierdoor past een eikenhouten vloer in vrijwel elk interieur. Een veilige, maar ook perfecte optie dus!

Soort hout: teak

De meest bekende houtsoort na eiken is misschien wel teak. Het wordt gezien als een van de beste houtsoorten en is daarom perfect te gebruiken voor je vloer. Teak combineert alle eigenschappen die je graag in een vloer wilt. Zo is teak sterk, waterbestendig en heeft het een erg kleine kans op bolling. Natuurlijk betekenen al deze eigenschappen wel dat teak iets duurder is dan eiken. Het ligt er dus echt aan waar jij voor wilt gaan bij je vloer.