Forest Soap
Gezondheid

Coaching met de matrix methode

Een nieuwe manier om veel informatie, nare gedachtes of verkeerde denkpatronen om te gaan is he gebruiken van de matrix methode met coaching. De matrix methode is een methode waarbij wordt gekeken naar hoe je denkt, handelt en hoe je omgaat met het verwerken van informatie. Deze manie van coaching is interessant voor bedrijven, maar het gebruik van de matrix methode en coaching op persoonlijk vlak kan ook.

Matrix methode in de praktijk

Het gebruik van de matrix methode en coaching in de praktijk werkt goed bij bedrijven. Zo leren werknemers te kijken naar hun eigen informatieverwerking te en kunnen ze hierin structuur aanbrengen. Zo kunnen ze eventuele angsten, verkeerde denkwijzes of blokkades opheffen. Het gebruik van de matrix methode en coaching zorgt voor een beter zelfmanagement, effectievere communicatie en goed in je vel zitten. Op de werkvloer kan dat resulteren in een betere werksfeer en doelgericht teamwerk. Ook heeft onderzoek aangetoond dat gebruik van de matrix methode en coaching preventief en ondersteunend werkt bij ziekteverzuim en leidt tot minder stress op de werkvloer en privé.

Wat leer je van de matrix methode?

Met het gebruik van de matrix  methode en coaching leer je om inzicht te krijgen in je eigen informatieverwerking. Hierdoor weet je wat er in hoofd omgaat en waar je alle informatie opslaat. Zodra je weet hoe je denkt en daarmee omgaat kun je leren om dat te veranderen. Ook leert de matrix methode en coaching om beter dingen te onthouden. Met de matrix methode en coaching heb je dus een opgeruimd hoofd. Hierdoor kun je beter slapen, wat leidt tot meer concentratie en betere prestaties thuis en op e werkvloer. Door minder last te hebben van vervelende gedachtes kun je weer genieten en ga je met plezier naar werk of school. Ook is de matrix methode en coaching geschikt om effectiever te leren communiceren en op eigen wijze je kracht, kwaliteiten en potentieel benutten om een probleem op te lossen.  De matrix methode en coaching kan dus mensen helpen die last hebben van een vol hoofd, blokkades, onzekerheden of vervelende gedachtes. Met de matrix methode en coaching leer je hier op een effectieve en succesvolle wijze mee omgaan.