Forest Soap
Image default
Gezondheid

Wat is het fruit van de maand September?

In de maand September is er heel wat vers fruit te krijgen. Deze maand komt er veel van eigen bodem maar wordt er ook wel wat geïmporteerd. Een paar voorbeelden van dit verse fruit zijn appels, bananen, kiwi, peren en mango. Deze fruitsoorten worden ook veel gebruikt in de gezonde, maar ook lekkere sappen van The Juice Factory

Peren en Appels

De peren zijn een ideaal ingrediënt voor gezonde sappen doordat er weinig pectine in zit. Pectine is een stofje wat voor dikheid zorgt en wat vooral in de pitten van het fruit te vinden is. Omdat er in peren meer vruchtvlees zit dan pitten, blijft het sap wat na het slowjuicen overblijft lekker dun. Maar als het sap te dun wordt kunnen er bijvoorbeeld appels aan toegevoegd worden omdat daar meer pitten in zitten en dus ook meer pectine. Op deze manier wordt het sap dus wat dikker, maar blijft het wel drinkbaar. En qua smaak kunnen de appel en peer ook heel goed samen.  

De Mango

De mango groeit hier in Nederland natuurlijk niet aan de bomen, Dus is dit een geïmporteerd fruitsoort. Hierdoor zullen we niet gauw een te veel aan mango’s hebben, waardoor we zuinig moeten zijn met het gebruik ervan. Als de mango goed gebruikt wordt kunnen daar hele lekkere sappen uitkomen, wel moet hij echt gecombineerd worden met pectine rijke vruchten aangezien de pit niet gebruikt kan worden.

The Kidney Cleaner

Heeft u zin gekregen in een gezond sapje na het lezen van deze tekst? Bestel dan The Kidney Cleaner bij The Juice Factory, in dit sapje zitten de appels en mango’s die lekker vers zijn deze maand. Daarnaast zitten er ook nog rode bieten, gember, wortel en limoen in. En deze smaakcombinatie is echt het proberen waard!