Forest Soap
Woning en Tuin

De meerwaarde van een dakkapel rolluik op uw dakopbouw

Een dakkapel met rolluik biedt vele voordelen, zoals zonwering en inbraakpreventie. Het merendeel van de eigenaren van een dakkapel kiezen dan ook voor het laten plaatsen van een rolluik. Een rolluik op de dakkapel is zowel bij een nieuwe als een bestaande dakopbouw te plaatsen. Lees hier welke voordelen een rolluik voor uw dakkapel met zich meebrengen en welke kosten hieraan verbonden zijn.

De voordelen van een dakkapel met rolluik

Een dakkapel rolluik biedt verschillende voordelen, die u zeker in uw overweging voor het aanschaffen van een rolluik dient mee te nemen. Zo kunt u last hebben van de zon die ’s ochtends uw kamer in komt of van te weinig isolatie in de winter. De voordelen van een rolluik op uw dakkapel zijn als volgt:

  • Zon- en warmtewering

  • Isolerende werking

  • Inbraakpreventie

  • Verduistering van de kamer

  • Extra privacy

  • Vrijwel onzichtbaar aan te brengen en in passende kleur bij uw dakkapel

Een rolluik op uw nieuwe of bestaande dakkapel

Het is aanzienlijk voordeliger om een rolluik op uw nieuwe dakkapel te laten plaatsen. Vooral omdat u dan dubbele meet-, bezorg- en voorrijkosten bespaart. Bovendien is een rolluik eenvoudig onzichtbaar te monteren wanneer deze al tijdens de bouw geïntegreerd wordt. Wanneer u al beschikt over een dakkapel, kunt u een rolluik laten plaatsen door een opbouw. Deze wordt dan door middel van een kast aan de dakkapel bevestigd.

De kosten van een dakkapel tot 4 meter met rolluik

Uiteraard bent u ook benieuwd naar de kosten die een dakkapel rolluik met zich meebrengt. De prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de bediening en de montagewijze. Ook is een rolluik op een dakkapel van 2,5 meter uiteraard voordeliger dan een dakkapel van 4 meter met rolluik.

Een klein kunststof rolluik kost bijvoorbeeld zo’n € 90,- exclusief montage en bediening, terwijl voor de dakkapel van 4 meter een rolluik al gauw € 500,- kost, afhankelijk van het materiaal. Daar komen de eerder genoemde kosten voor plaatsing à € 100,- tot zo’n € 200,- bij. Voor een handmatige bediening betaalt u slechts € 10,-, maar dit kan oplopen tot wel € 250,- voor elektrische bediening.

Ten slotte liggen de prijzen bij diverse aanbieders flink uit elkaar, wat betekent dat het loont om prijzen te vergelijken. Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl vergelijkt u eenvoudig prijzen bij erkende specialisten, bijvoorbeeld voor een dakkapel 4 meter met rolluik. Zo bespaart u tot wel tientallen procenten op de offerteprijs.