Forest Soap
Image default
Eten en drinken

Diverse soorten kruiden

Naast diverse soorten kruiden zijn er verschillende smaakmakers waar mensen misschien niet aan denken. De volgende gezonde kruiden kunnen op unieke en innovatieve manieren worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren en gerechten lekkerder te maken.  

Komijn

Toegevoegd aan keukens in hele of gemalen vorm, heeft komijn een heerlijke nootachtige smaak. Daarnaast is het gekoppeld aan een goede spijsvertering en het verlichten van een maagklachten. Het kan ook helpen bij ademhalingsstoornissen en mensen met slapeloosheid helpen. Denk natuurlijk ook aan geneeskrachtige kruiden die van toepassing kunnen zijn.  

Gember

Gember is er in vele vormen: • Wortel (stengel) • Vers • Gedroogd • Olie • Poeder Traditioneel gebruikt in de Chinese keuken (maar niet in de bekende Chinese 5 kruiden)als smaakmaker, wordt gember soms gebruikt om kauwgom op smaak te brengen. Vaak aanbevolen als een natuurlijke remedie of in kruidenthee voor zwangere vrouwen, wordt gezegd dat het misselijkheid verlicht. Het claimt ook spijsverteringshulp, verlicht spierpijn en heeft ontstekingsremmende effecten.  

Munt

Munt is een kruid dat voor zoveel meer wordt gebruikt dan het op smaak brengen van chocolade schilferijs. Het wordt toegevoegd aan tandpasta en producten voor mondhygiëne voor een fris aanvoelende nasmaak. De aangename smaak laat een frisse wind waaien in gerechten en thee. Behalve dat het wordt gebruikt in voedsel en mondhygiëne, verlicht munt ook het volgende: • Indigestie • Symptomen van het prikkelbare darm syndroom (PDS) • Verkoudheid • Allergieën Men denkt ook dat munt het geheugen en de cognitie verbetert.  

Oregano

Veel mensen kennen oregano vanwege zijn rol in Latijns-Amerikaanse of mediterrane gerechten. Het smaakt sauzen, dressings, salades en gevogelte met een frisse flair. Oregano staat er echter ook om bekend menstruatiekrampen te verlichten en antioxiderende eigenschappen te hebben die het immuunsysteem ondersteunen.  

Vers of gedroogd?

Zowel gedroogde als verse vormen van kruiden of specerijen bevatten gezonde verbindingen. Gefrituurd of gegrild voedsel verliest vaak antioxidanten. Magnetron, sudderen of stoven kan de antioxiderende eigenschappen versterken.   Wij wensen je alvast smakelijk eten. Of op een zeer deftige wijze: “ik wens je een genoeglijke avond toe”.