Forest Soap
Gezondheid

Verzorgende IG: kies ook voor een veelzijdig en dankbaar beroep

Breed inzetbaar in de zorgsector

Wie de opleiding verzorgende IG (IG = individuele gezondheidszorg) met succes heeft afgerond, kan aan het werk gaan in diverse functies binnen de zorgsector. ER zijn vier specialisaties waarbinnen een verzorgende IG doorgaans aan het werk gaat: de ouderenzorg, de kraamzorg, de gehandicaptenzorg of als verzorger van mensen met een geestelijke beperking. Qua vacatures valt er voor en verzorgende IG, afhankelijk van interesses en voorkeuren, dus genoeg te kiezen.

De cliënt staat centraal

Wie aan de slag gaat als verzorgende, krijgt de verantwoordelijkheid over de zorg van meerdere hulpbehoevende cliënten. Het toedienen van medicamenten behoort tot de werkzaamheden, maar ook persoonlijke aandacht en verzorging bieden. Voor de klanten wordt een zorgplan opgesteld, om op die manier veilige zorg op maat te kunnen bieden.
Je bent naast hulpverlener ook een luisterend oor en helpt de cliënten door dit contact om zich écht mens te voelen. Dit contact is vaak leuk en een echte meerwaarde van werken in de zorgsector. Je kunt namelijk veel betekenen in het leven van andere mensen, of ze nu pasgeboren zijn of terminaal ziek. Aan de slag gaan als verzorgende is dan ook een maatschappelijk zeer relevante functie en dankbaar werk.

Verzorgende IG: werkperspectief genoeg

Wie als Verzorgende IG aan de slag wil gaan, hoeft niet bang te zijn dat er onvoldoende werk is. Zoals we al zagen, zijn er diverse specialisaties in de zorgsector waar je terechtkunt. Daarbij is er de komende decennia door de vergrijzing voldoende werk in de zorg.

Solliciteer nu op een droombaan binnen de zorg

Ben je geslaagd als Verzorgende individuele gezondheidszorg, solliciteer dan op jouw droombaan in de zorg. Er zijn vacatures genoeg bij diverse zorginstellingen. En: in de zorg is er voor elk wat wils, want er zijn tal van specialisaties. Bekijk alle vacatures en solliciteer gemakkelijk en snel online.