Forest Soap
Gezondheid

Zo verminder je een kater – kater voorkomen

Stel, je gaat vanavond wat drinken met vrienden maar je moet de volgende dag toch fris voor de dag kunnen komen, dan moet je een manier vinden om snel nuchter te worden en moet je een kater voorkomen. Daar hebben wij enkele tips voor.

 

Drink niet te snel achter elkaar

Dit is natuurlijk logisch want hierdoor drink je automatisch ook minder alcohol, maar er komt nog bij dat de lever hierdoor meer tijd heeft om de alcohol tussendoor af te breken. Op die manier kun je dus jouw kater verminderen en wordt je uiteraard ook niet zo dronken waardoor je snel nuchter worden kunt.

 

Drink na elke glas alcohol een glas water

Hierdoor drink je al automatisch langzame alcohol, wat sowieso helpt, maar je gaat bovendien de uitdroging tegen die alcohol veroorzaakt. Na een avondje doorzakken is het vochtgehalte in jouw lichaam laag, waardoor je veel dorst en hoofdpijn krijgt. Dit kun je dus voorkomen door constant jouw vochtgehalte aan te blijven vullen.

 

Vermijd mixdrankjes met light frisdrank

De suiker in frisdrank vertraagd de opname van alcohol, en wanneer je dit dus weghaalt in het geval van light frisdrank zal je alleen maar sneller veel alcohol binnenkrijgen. Wanneer je dus mixdrankjes drinkt is het verstandiger om die met gewone frisdrank te drinken om de schade op die manier nog enigszins te beperken.

 

Middel tegen een kater

Er bestaan anti-katermiddelen die je voor het nuttigen van alcohol kunt innemen om op die manier een kater te voorkomen. Deze bevatten asparagine, een stofje wat het alcoholafbraakproces versnelt en een bloedzuiverende werking heeft. Deze middel tegen een kater zorgt er dus ook voor dat je een kater verminderen kunt en ook snel nuchter worden kunt. Dat is ideaal wanneer je wel wat wilt drinken maar ook fris voor de dag wilt komen.

 

Eet van tevoren een stevige maaltijd

Wanneer je wat eten in je maag hebt, en vooral eiwitrijk eten helpt hierbij, dan zal de alcohol een stuk minder snel opgenomen worden en heb je dus ook een minder erge kater. Je legt namelijk een soort van bodem in je maag die de alcohol absorbeert. Ga dus voor een lekkere steak bij het avondeten en je zult jezelf de volgende ochtend ook een stuk frisser voelen.

 

Met deze tips kun jij jouw kater verminderen of ervoor zorgen dat je snel nuchter worden kunt. Deze tips kun je dus ook gebruiken wanneer je toch een avondje wat wilt drinken maar de volgende dag ook verantwoordelijkheden hebt, zo ben je niet verplicht om na elk avondje dat je wat gaat drinken een hele dag moet uitrekken om bij te komen.