Forest Soap
Image default
Onderwijs

De Cultuurdag

De Cultuurdag

De Cultuurdag is hetgene wat je op elke middelbare school in Nederland georganiseerd wilt zien worden. Tijdens een Cultuurdag gaan de leerlingen bezig met het leren van nieuwe disciplines, gaan ze de uitdaging aan en gaan ze op zoek naar inspiratie. Een Cultuurdag wordt georganiseerd door Kleinkuntig, het bedrijf waar je bij moet zijn wanneer je als middelbare school op zoek bent naar kunsteducatie. Een cultuurdag is een leeg template, volledig in te vullen door de klant zelf. Afhankelijk van de wens kan bijna alles gerealiseerd worden, zolang het binnen het aanbod van Kleinkunstig valt. 

Nu heeft u als klant geluk, Kleinkunstig heeft nog nooit zo’n groot aanbod gehad als nu. Verspreid over meerdere disciplines en onderverdeeld over verschillende categorien, Kleinkunstig garandeerd dat er voor elke middelbare school in Nederland wel een passende workshop is. Leerlingen op uw school kunnen wel een Cultuurdag gebruiken, zeker na alle maanden van het thuiszitten en het volgen van lessen vanuit de slaapkamer. 

Theater workshops

Theaterworkshops zijn de perfecte invulling voor een Cultuurdag op een middelbare school. Tijdens een Cultuurdag gevult met Theaterworkshops worden de leerlingen uitgedaagd om aan de slag te gaan met de verschillende vormen van theater, voor veel leerlingen zal dit, naast de theatershow die velen moesten geven in groep 8, een eerste ontmoeting zijn met theater. 

Het gevaar is dat de gedachte van de leerlingen wordt bevestigd, namelijk dat theater saai is en niet cool en leuk is. Niks is natuurlijk minder waar, theater bevind zich op veel meer plekken dan de leerlingen doorhebben en het is een weldegelijk goede tool voor de leerlingen om over te beschikken. Het leren hoe je voor een publiek je ding kan doen zonder overmand te worden door de zenuwen is iets wat elke leerlingen ontzettend goed kan gebruiken. Bent u nou benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn? Neem dan vooral een kijkje op de website van Kleinkuntig. 

https://kleinkunstig.nl