Forest Soap
Onderwijs

Hiphop Workshops

hip hop workshops

Hiphop workshops hebben een grote aantrekkingskracht bij de leerlingen op een middelbare school. De leerlingen hebben tegenwoordig vaak namelijk veel affiniteit met het hiphopgenre. Veel kinderen zijn bekend met de hiphop muziek maar weten soms niet dat hiphop meer is dan alleen dat. Hiphop oefent namelijk een grote invloed uit op veel dagelijkse dingen zoals kleding, sport, muziek maar ook onderwerpen als politiek en de maatschappij. Hiphop wordt namelijk veel gebruikt als tool om een bepaald doel te behalen, dit kan zijn het uitbeelden van een maatschappelijk probleem. Hiphop is in de kern al een rebelse beweging en ontstond in the Bronx als reactie op veel vormen van onderdrukking van de afro-Amerikaanse gemeenschap. Hiphop is dus meer dan rapmuziek, dit brengen wij graag over aan de leerlingen.

Hiphop muziekworkshop

Een hiphop muziekworkshop is er in veel verschillende vormen en maten. Natuurlijk zijn er de workshops rap die wij erg graag geven, maar bijvoorbeeld ook beatmaking. Een gave combinatie om te maken, zo zouden leerlingen namelijk eerst hun eigen beat leren maken om hier in de volgende workshop overheen te leren rappen. Voor een leerling is het erg interessant om door het proces van het maken van een hiphopnummer te lopen, ze leren hier tools gebruiken die ze wellicht in de toekomst nodig hebben in hun eigen carrière. 

Workshop Beatmaking

 

De workshop beatmaking gebeurd voor het grootste gedeelte achter de computer, where the magic happens. De leerlingen leren muziekproductie programma’s toepassen en gebruiken om hun eigen nummer te maken. De workshop wordt begeleid door een docent die thuis is in deze discipline en de kinderen met zijn eigen muziek kan inspireren om echt hun best te gaan doen. Veel van onze docenten zijn momenteel nog werkzaam in hun eigen branche en kunnen hier veel leuks over vertellen aan uw leerlingen.


http://kleinkunstig.nl