Forest Soap
Beauty en verzorging

Hoe pigmentvlekken verminderen? Met skinlight en andere tips

Hoe pigmentvlekken verminderen? Dat is een vraag die mensen met heel veel pigmentvlekken zich vast al gesteld hebben. Het is niet fijn om last te hebben van deze vervelende vlekken en zeker niet wanneer deze zich bijvoorbeeld in het gezicht bevinden. Dit is namelijk ons aanspreekpunt en is het eerste wat mensen zien. Het is perfect te begrijpen dat je je hier onzeker door begint te voelen en dat dit je zelfvertrouwen gaat schaden. Al hoeft dit natuurlijk niet, pigmentvlekken zijn niets om ons over te schamen, heel veel mensen hebben er immers last van. Maar voor al deze mensen zijn er vanaf nu oplossingen om die onzekerheid achter hen te kunnen laten. Hoe je donkere vlekken in het gezicht aanpakt, lees je hier.

 

Goede verzorging van je huid

Onze huid is een van de belangrijkste organen van ons lichaam, ook een van de grootste. Daarom is het belangrijk dat we ze goed verzorgen. Een van de grootste oorzaken van donkere vlekken in het gezicht, is dat we onszelf niet goed genoeg beschermen tegen de UV stralen van de zon. Wanneer we naar buiten gaan en in de zon komen, gaat ons lichaam pigment beginnen aanmaken ter bescherming. Wanneer dit proces normaal verloopt, zoals zou moeten, dan krijgt onze huid een mooie bruine kleur. Wanneer dit proces echter verstoord geraakt, dan ontstaan er ophopingen van pigment en krijg je dus kleine, bruine vlekken. Onszelf goed insmeren met een zonnecrème die een goede beschermingsfactor heeft is dus de boodschap.

Regelmatig scrubben

Bij een goede verzorging van onze huid hoort ook een regelmatige scrubbeurt. Onze huid moet immers veel doorstaan, gure weersomstandigheden, vuiltjes in de lucht… Zo ontstaan er na een tijdje heel wat dode huidcellen op onze huid die onze huid er grauw en niet stralen doet uitzien. Bij een scrubbeurt, worden de dode huidcellen in onze huid verwijderd. Hierdoor zal je huid er fris en stralend gaan uitzien. Zo kan je dus voorkomen dat onze huid oneffenheden gaat vertonen.

 

Pigmentvlekkencrème

Pigmentvlekken verminderen kan je ook doen door een speciale crème hiervoor te gaan gebruiken. Er zijn tal van pigmentvlekkencrèmes maar Skinlight is de beste. Hij komt namelijk met tal van voordelen waardoor je hem geprobeerd moet hebben. In de eerste plaats is hij geschikt voor alle huidtypes, hij heeft namelijk een neutrale PH waarde en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Hierdoor hoef je geen schrik te hebben voor allergische reacties. Een bijkomend voordeel maar zeker niet onbelangrijk, is dat Skinlight helemaal niet duur is. Je hoeft er ook telkens maar een kleine hoeveelheid van te gebruiken en dit tot twee maal per dag. Het resultaat is natuurlijk afhankelijk van het soort huidtype dat je hebt, maar je zou toch binnen de twee weken een opmerkelijk verschil moeten kunnen waarnemen.